2020 heeft nog aardig veel positiviteit gebracht voor de 23-jarige Denise Speelman. De prachtige blondine won de felbegeerde titel Miss Nederland, een titel die haar erg dicht bij het hart ligt. Nu, een jaar later in 2021, is het tijd voor een nieuwe beauty queen. Wie zal de opvolger worden van Denise?

Denise Speelman

Denise Speelman (23) jaar is geboren in Groningen en woonachtig in Amsterdam. Speelman heeft in het verleden geworsteld met een eetstoornis. Sindsdien heeft zij zich voorgenomen om in de modellenwereld te strijden tegen het ideaalbeeld dat bestaat van vrouwelijk schoon. “Het gaat er niet om dat je voldoet aan wat jij denkt dat het perfecte plaatje is. Natuurlijk speelt gezond eten daar een rol in. Maar het gaat er vooral om dat je mentaal goed in je vel zit. Op die manier kan je de mooiste versie van jezelf zijn.” Miss Nederland erkent dat het veel tijd kost om deze boodschap in haar vak breed uit te dragen. “Maar de awareness groeit: het is belangrijk om hierover te praten en blijven praten.”

Al één keer eerder won Denise een schoonheidstitel: in 2014 werd ze Miss Noord-Nederland. “Toen wist ik al dat ik één keer mee wilde doen aan Miss Nederland. En met succes!

Miss Nederland organisatie

Jaarlijks houdt de Miss Nederland Organisatie een casting voor de ‘Leukste Baan van Nederland’ en gaan zij op zoek naar ‘de mooiste van het land’! Laat deze titel je niet voor de gek houden, want bij Miss Nederland gaat het niet om het ouderwetse cliché wereldvrede of alleen maar uiterlijk en glamour. Het gaat om brains, business en beauty! Een lief, sociaal, maatschappelijk betrokken karakter met daarnaast duidelijke ambities, doorzettingsvermogen en een verhaal to share with the universe. Miss Nederland is een ‘girl next door’ met als doel een rolmodel zijn voor vele jonge meiden wat in deze tijd waar social media centraal staat ieder jaar weer laat zien hoe erg dat nodig is in deze maatschappij. Dit jaar heeft de organisatie weer 10 beYOUtiful finalisten gevonden die aan die eisen voldoen en zij zullen het hele traject ‘Van Casting tot Kroning’ doorlopen.

De casting dag voor de Leukste Baan van Nederland, gepresenteerd door Miss Nederland 2016 Zoey Ivory, heeft ook dit jaar weer op zeer veilige wijze plaatsgevonden. Met in achtneming van de RIVM-richtlijnen en allemaal vooraf negatief getest hebben de 50 deelnemers zich gepresenteerd aan de juryleden die uit de Missen van de afgelopen jaren bestond. Nathalie Den Dekker (2012), Nicky Opheij (2017), Rahima Dirkse (2018), Sharon Pieksma (2019) en de huidige Miss Nederland Denise zijn samen met National Director Monica van Ee (en directeur van hoofdpartner hannah) na een intense, leuke dag tot een besluit gekomen.

Miss Nederland 2021

Vanaf zaterdag 4 september om 16.30 uur zal de wekelijkse, vijfdelige docusoap “Van Casting Tot Kroning” te zien zijn op SBS6. De finalisten worden letterlijk van de casting tot aan de kroning tijdens de finaleshow gevolgd. Dit alles om natuurlijk nadere kennis te maken met de finalisten, want niets wordt voor de lens van de camera’s gemis(s)t! Van bootcamps tot catwalk trainingen, van fotoshoots tot inzet voor goede doelen en partners met de uiteindelijke spetterende finaleshow die ook in Studio21 gehouden wordt. Wie o wie wordt Miss Nederland 2021?