Hoe lossen jij en je partner een probleem op? Als je rationeel denkt en direct naar een oplossing zoekt ben je een denker. Kijk jij eerder naar hoe mensen reageren en hoe ze zich voelen, dan ben je een gevoelsmens. En omdat de een niet beter is dan de ander, maakt een combinatie van de twee een ideaal koppel.

Het is niet zozeer dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar meer dat een denker en een gevoelsmens elkaar goed aanvullen. Als jouw partner zich focust op de harde feiten, richt jij je misschien juist meer op de sfeer en de gemoedstoestand tussen jullie tweeën. Je wilt een hart en een hoofd in je relatie hebben. Het gaat immers allemaal om balans.

Harde feiten en onderbuikgevoelens

Vooral in het begin van een relatie moet er in ieder geval één gevoelsmens aanwezig zijn. Denkers kijken namelijk meer naar feiten zoals waar ze in het leven staan en de huidige relatiestatus. Gevoelsmensen gaan juist af op hun onderbuikgevoel en zullen er voor gaan, ook al wijzen sommige feiten een andere richting op.

Extern en intern

Denkers kijken naar signalen van buitenaf en zien alleen moeilijkheden als er ook bewijs voor is. Denk aan flirterig gedrag van de ander of een vaag berichtje van iemand anders op je telefoon. Gevoelsmensen zien het meer van binnen uit. Zij voelen al dat er iets mis is in de relatie voor er ook echt iets gebeurt is dat daar op wijst. In elke relatie moet hier een goede balans in zijn.

Geven en ontvangen

In elke relatie is er één persoon die altijd probeert om een probleem direct op te lossen. Na een ruzie bijvoorbeeld met cadeautjes of complimentjes. Dit zijn de denkers. Gevoelsmensen zullen na een ruzie gewoon wachten tot het nare gevoel wegebt.

Goed en slecht

Gevoelsmensen zien eerder de goede kanten van een relatie, terwijl een denker juist de slechte kanten zal belichten. Het is daarom essentieel om hier een goede combinatie van te hebben. Als de één namelijk een drempel in jullie relatie ziet, kan de ander ervoor zorgen dat jullie het in iets positiefs om kunnen zetten. En soms moet je juist ook met de moeilijke dingen in een relatie worden geconfronteerd.

Waarom? en waarom ik?

Nadat een relatie is verbroken vraagt de denker zich af waarom het gebeurt is. Was er een feitelijke reden voor? Was er iemand anders? Zijn we elkaar ontgroeid? Een gevoelsmens daarentegen zal zich juist afvragen wat er verkeerd is gegaan bij zichzelf. Wat heb ik gedaan om de ander weg te jagen? Volgens hen ligt het niet aan de relatie maar zoeken ze de fout bij zichzelf.

Op zoek naar leuke date ideeën? Hier haal je zeker inspiratie uit.