Een geur is genoeg om een emotie of een herinnering op te roepen. Maar wat nu als jij ’s ochtends pas weer denkt aan het feit dat je deodorant gister al op was?Je denkt er pas aan net nu je toch al te laat bent opgestaan. Heb je ook nog zometeen een belangrijke meeting. Je wilt toch niet de verkeerde emotie oproepen doordat je lichaamsgeur teveel ruikt naar die haastige fietstocht? Vanaf nu heb jij no worries meer want deze tenminste één van deze 3 deodorant vervangers heb jij in huis.

Citroensap

Het zuur in citroensap dood de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Wrijf met een door midden gesneden citroen over je oksels en je hebt geen last van nare luchtjes. Waarschuwing: doe dit niet net nadat je je oksels geschoren hebt.

deodorant hacks FEM FEM

Toverhazelaar en lavendelolie

Toverhazelaar (vaak verkrijgbaar onder de naam Witch Hazel) wordt vaak gebruikt bij de natuurlijke behandeling van huidirritaties en heel veel andere kwaaltjes, maar ook is toverhazelaar super goed bij het doden van bacterieen. Doe een beetje toverhazelaar samen met een druppeltje olie (bijvoorbeeld lavendelolie) op een wattenschijfje en wrijft dit over je oksels. Zo heb je zo je eigen, goed ruikende en geurtegengaande substantie gemaakt.

Bakpoeder

Bakpoeder laat op een magische manier vieze luchtjes verdwijnen: niet alleen als je het in de koelkast zet maar ook je persoonlijke hygiene. Meng het met wat kokosolie en eventueel wat maïzena en je hebt een hydraterende, geurdodende pasta.