Op zoek naar een toffe reisbestemming voor een reisje in 2024? Wie weet is één van de destination dupes wel iets voor jou. Dé reistrend van het aankomende jaar leidt ons namelijk naar de goedkopere en minder toeristische plekjes op aarde.

destination dupes
Bron: Pinterest

Reizen maken

Reizen: wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Het is nou eenmaal geweldig om nieuwe delen van de wereld te ontdekken op allerlei manieren. Genieten van de adembenemende natuur, het heerlijke eten dat ze maken in andere landen, de prachtige architectuur én het gezelschap van andere mensen die je al lang kent of juist net ontmoet hebt.

Het maken van een mooie reis, alleen of samen, geeft je dus veel. Natuurlijk allerlei mooie herinneringen en onvergetelijke avonturen, maar ook een hoop lessen in het leven waar je later veel aan hebt. Het is iedere euro meer dan waard, maar we moeten toegeven: soms lopen de kosten aardig op. Je wil toch die leuke activiteiten allemaal doen en alles zien. Dat kost vaak toch een hoop geld – tenzij je deze tips gebruikt natuurlijk.

Reistrend

Als jij voor 2024 een mooie reis op de planning wil hebben staan, maar niet zo goed weet waar je het moet zoeken, hebben wij de juiste tips voor je. Er zijn namelijk een aantal destination dupes, oftewel goedkope alternatieven, die lekker betaalbaar én ontzettend gaaf zijn. Deze plekjes lijken enorm op populaire bestemmingen, maar zijn net wat goedkoper. Toch doen ze totaal niet af aan de populaire bestemmingen en ga je het er zeker weten ook geweldig vinden.

We kunnen voorzichtig stellen dat het reizen naar een destination dupe de reistrend van het jaar zal gaan worden. Enne, we kunnen het ook wel begrijpen. Ook het reizen wordt een stukje duurder én de drukbezochte plekken beginnen langzaamaan minder toeristen te trekken. We zijn immers allemaal wel op zoek naar rust én afgelegen plekjes voor de echte experience.

destination dupes

We zijn eens op onderzoek uitgegaan en kwamen er achter welke destination dupes op dit moment beginnen op te poppen. Enne, dat zijn er nogal wat! Dat betekent dat de keuze reuze is voor degene die het liefst nog wat de kiezen wil hebben. Op basis van zoekopdrachten op het internet is een lijstje gevormd voor populairder goedkope alternatieven.

Perth als alternatief voor Sydney

Taipei als alternatief voor Seoul

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🅚🅞🅝🅖 (@kongkyrie)

Pattaya als alternatief voor Bangkok

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BONNOMAN (@bonno_brother)

Saporro als alternatief voor Zermatt

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YEASEUL, 예슬 (@yeaseuland)

Curaçao als alternatief voor Sint Maarten

Memphis als alternatief voor Nashville

Quebec City als alternatief voor Genève

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Places (@places)

Paros als alternatief voor Santorini

Liverpool als alternatief voor Londen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ScouseScene (@scousescene)

Palermo als alternatief voor Lissabon