Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave is van start gegaan. De koppels zitten gescheiden van elkaar in verschillende villa’s en gaan de connectie aan met de verleiders (die zelf ook opzoek zijn naar liefde.) De eerste twee afleveringen staan inmiddels online en die beloven veel goeds, maar in een gesprek met Telegraaf vertellen de presentatoren Monica Geuze en Kaj Gorgels dat we nog heel veel drama kunnen verwachten..

bron: Tom Cornelissen
bron: Tom Cornelissen

Veel veranderingen

Er zijn verschillende kleine veranderingen dit jaar en deze gaan voor veel ‘dingen’ zorgen. De koppels vliegen bijvoorbeeld niet meer samen naar de bestemming waar ze twee weken apart het avontuur gaan. Ze reizen apart. Ook is er dit seizoen de ‘Swing of Love’. Iemand in het programma krijgt de kans om het programma eerder te verlaten, niet wetende of hun partner mee gaat. Het kan dus zo zijn dat je in je eentje vertrekt of achterblijft. Best wel wat switches dus in het nieuwe seizoen Temptation Island: Love or Leave.

Geen controle

De deelnemers weten van niks, hoe graag ze dat ook willen. Je weet niet wat er in de villa van je partner gebeurd, en ziet alleen af en toe wat beelden tijdens het kampvuur of op je fotolijstje in je slaapkamer. “Elke dag is een verrassing, De deelnemers wisten niks. Zij zijn ook de hele tijd aan het vissen bij ons hoe het in de andere villa gaat. Maar wij zeggen niets, anders kunnen we iets verklappen. Ze hebben nergens controle over, dat is heel moeilijk, en te veel tijd om na te denken.” Vertelt Kaj. “Wat je ook loslaat, gaat in hun hoofd een heel groot verhaal worden en ineens heb jij het gedaan. Dat moeten we niet hebben.” vult Monica aan.

Heftige kampvuren

De kampvuren beloven dit jaar ‘extra’ heftig te worden. Dat vertelt Monica. “Het is heel heftig. Er zit een fysieke afstand tussen mij en de kandidaten, die daardoor eigenlijk alleen maar steun bij elkaar zoeken. Maar op een gegeven moment ben ik dit seizoen wel naar één van de meiden toegelopen omdat ze zo verdrietig was.” Daarna vervolgt ze nog, “Soms denk ik: arme snoes, wat doe je hier? Pak lekker je koffer en ga naar huis. Aan de andere kant: ze kiezen er zelf voor om mee te doen. De deelnemers hebben gesprekken met een psycholoog en ze krijgen veel begeleiding. Als je meedoet weet je dat het serious business is.”

‘Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt’

De kampvuren zullen allemaal erg spannend zijn maar de laatste blijkt zo heftig te worden dat Kaj en Monica beide met een ‘bek vol tanden’ staan. “Nou, bij het laatste kampvuur van Temptation Island: Love or Leave, waar Kaj en ik met zijn tweeën bij de hereniging van de stellen zijn, zaten we met onze bek vol tanden. Allebei. Er waren momenten waar ik zó zenuwachtig van werd, dat ik me geen houding wist te geven. Dan kijk je elkaar aan van: wat gaan we doen? Er gebeurde, zoals altijd, van alles, maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt!”

Lees ook: Zo ziet de nieuwe vriend van Delphine (Temptation Island) eruit