De zomer zit er aan te komen. Dat betekent dat we toch allemaal net wat gezonder gaan eten en wat meer gaan sporten. Het is natuurlijk absoluut geen vereiste, maar we voelen ons vaak toch net fijner in ons vel. Wil jij nog starten? Dat kan! Misschien is dit effectieve dieet iets voor jou als jee gewicht wilt verliezen!

Diëten die effectief zijn als je gewicht wilt verliezen.

Nog niet zo lang geleden bleek het mediterraanse dieet de beste om gewicht te verliezen. Het voordeel van dit dieet is dat het eigenlijk gewoon niet als een dieet voelt. Het voelt juist meer als een lifestyle. Iets wat het gemakkelijker maakt om het vol te houden. Het mediterraanse dieet bestaat eigenlijk voornamelijk uit een combinatie van veel groente, fruit, gezonde vetten, volkoren producten, peulvruchten, noten en zaden, vis en zeevruchten, kip en eieren én kruiden en specerijen.

gewicht wilt verliezen
Bron: Pinterest

Low fat vegan dieet is effectiever

Nu kwam het low fat vegan dieet ineens naar boven. In een onderzoek werden de twee diëten voor meerdere weken met elkaar vergeleken. Voor 16 weken lang probeerden twee groepen beide een ander dieet. Vervolgens hielden ze zich vier weken aan hun eigen dieet. Daarna probeerden de twee groepen wederom een ander dieet, maar dit keer het tegenovergestelde van de eerste 16 weken. Hierna kon het vergelijken beginnen. Hoewel het mediterraanse dieet tot nu toe altijd als meest effectief werd bestempeld, veranderden de meningen hierover. Het low fat vegan dieet bleek namelijk ineens nóg effectiever te zijn.

Wat houdt het low fat vegan dieet in?

Nu ben je natuurlijk benieuwd welk dieet dit nou precies is en dat begrijpen wij. De naam verklapt het al een beetje! Dit dieet is helemaal vegan, wat betekent dat er geen dierlijke producten bij horen. Die vis, kip en eieren uit het mediterraanse dieet gaan dus niet op. Daarnaast worden ook nog eens de vetten beperkt. Dat betekent óók minder avocado, olijfolie en andere voeding hoog in vetten.

Lees ook: Alles over het whole30 dieet: wat moet je eten en wat zijn de voordelen.