What a time to be alive. Tegenwoordig kunnen we iedereen en alles volgen op social media en zelfs onze huisdieren komen aan bod. Er is ontzettend veel schattige content terug te vinden over de leukste en liefste dieren, maar er zijn er toch een paar die er behoorlijk uitspringen. Hier een lijstje van de populairste petfluencers van de online wereld. Must follow!

@jiffpom – 10,5 miljoen volgers

Op nummer 1 staat Jiffpom  Deze schattige hond is momenteel de populairste op Instagram. En niet alleen is hij de populairste hond, hij is het populairste dierenaccount op Instagram. Volg Jiff voor zijn dagelijkse avonturen in huis. Van reviews van outfits en voedsel (ja echt) tot grappige muziek video’s. Jiff is van alle markten thuis!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door j i f f p o m (@jiffpom)

@nala_cat – 4,3 miljoen volgers

Nala is één van de OG katten op Instagram. Ze was één van de eerste dieren accounts die een miljoen volgers wist te behalen. Het leuke aan het account van Nala is dat ze naast de dagelijkse cute pics ook veel IG stories plaatst waarbij je een blik achter de schermen kunt werpen. Haar eigenaar legt vaak uit hoe ze te werk gaat tijdens fotoshoots en hoe ze Nala altijd zo grappig en vrolijk voor de camera krijgt. Ook organiseert Nala, net als onze mooie Japanse hond Marutaro, jaarlijks meet & greets.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nala Cat ™ (@nala_cat)

@itsdougthepug – 4 miljoen volgers

De naam zegt het al, Doug is een pug. Deze schattige pug heeft inmiddels bijna 4 miljoen trouwe volgers verzameld en heeft inmiddels bijna 3.000 foto’s gepost. Doug is vooral heel populair op Instagram, maar je kunt hem ook terugvinden om andere social media platformen zoals TikTok en Facebook. Doug heeft veel Hollywood vrienden zoals Ariana Grande, Chrissy Teigen en Kanye West. Wat Doug zo leuk maakt zijn de verschillende kostuums die hij draagt en de grappige Instagram stories die je dagelijks kunt bekijken.

@juniperfoxx – 3 miljoen volgers

Op het eerste gezicht lijkt het een hond, maar Juniper  is toch echt geboren als vos. Hun baasje heeft naast deze twee schatjes nog meer vossen en een buidelrat. Samen vormen de dieren een hechte groep en gaan ze vaak op de foto. Al die schattigheid is te bewonderen op hun pagina en bijna 3 miljoen mensen kijken mee.

@marutaro – 2,5 miljoen volgers

Herinner je de film Haachi nog? Die tranentrekker met Richard Gere? Dit kan zijn tweeling broer zijn. Deze prachtige wolfachtige hond leeft in Japan en heeft een grote online following. Iedereen wilt met Marutaro spelen en knuffelen en dit kan ook één keer per jaar tijdens zijn meet&greet. Je moet er wel voor naar Japan af rijzen maar waar een wil is is een weg. Right?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Shinjiro Ono (@marutaro)

@iamlilbub – 2,4 miljoen volgers

Deze kat is misschien niet de allermooiste kat op Instagram, maar wel één van de grappigste. Bijna op elke foto steekt ze haar tong uit (toeval?) en ze kijkt er ook maar wat raar bij. Er worden dagelijks gezellige foto’s geplaatst en ook heeft ze haar eigen merch-lijn. Je kunt t-shirts, mokken en stickers kopen in haar eigen webshop. Haar prachtige groene ogen zullen je overtuigen om ook net dat ene merk kattenvoer te kopen wat ze promoot, zelfs wanneer je geen kat hebt. Zo goed is ze..


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lil BUB (@iamlilbub)

@tunameltsmyheart – 2,1 miljoen volgers

Mooi van lelijkheid, het moet gezegd worden. Maar als Tuna iets kan met zijn million dollar smile, dan is het wel een lach brengen op onze gezichten. Deze gekke Chiweenie is een ware internethit geworden met zijn lach en heeft ruim 2 miljoen volgers. Wij snappen wel waarom!

@venustwofacecat – 2 miljoen volgers

‘Waarom erbij horen, als je bent geboren om op te vallen?’, staat er op de Instagram—pagina van Venus, waar bijna 2 miljoen mensen op meekijken. En opvallen, dat doet deze poes zeker. Met haar iconische vachttekening, die haar kopje half zwart en half rood maakt, maakt zij van iedere foto een kunstwerk.

@Marnie The Dog – 1,7 miljoen volgers

Marnie is een 18 jarige schattige Shih Tzu die door haar baasje is geadopteerd toen ze al 11 jaar was. Marnie werd gezien als een ‘lost cause’ omdat ze door haar medische afwijkingen maar niet geadopteerd werd. Ze heeft een afwijking waardoor ze een beetje scheel kijkt en constant haar tong uitsteekt. Juist dit heeft er voor gezorgd dat heel Instagram haar heeft omarmt.

@PumpkintheRaccoon – 1,3 miljoen volgers

Wasbeertjes zijn normaal gezien geen huisdieren maar dit wasbeertje dat op de Bahama’s woont is een ‘rescue’. Ze is gered door een familie toen ze gewond was geraakt tijdens een val uit een hoge boom. Nadat ze weer hersteld was kon het wasbeertje nergens terecht en heeft de familie die haar gered had besloten haar te houden. Ze hebben een hele grote tuin en het wasbeertje heeft veel vrijheid en ruimte in de buitenlucht, maar komt toch elke keer weer zelf terug bij de haar nieuwe familie.

@norbertthedog – 846k volgers

Een levensechte smiley, dat is wat dit hondje is. Norbert staat bekend om zijn kraaloogjes en het kleine, roze tongetje dat altijd uit zijn bekkie hangt. Hoe kun je dat nou weerstaan? Norbert neemt ons mee in zijn leven en verblijd zijn ruim 800.000 volgers met zijn schattigheid.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NORBERT (@norbertthedog)

@prissy_pig – 695k volgers

Je ziet het steeds vaker: een biggetje als huisdier. Misschien wat onhandig, maar wel oneindig lief. Het baasje van deze schatjes ging voor twee zusjes en behandelt ze zoals ze eruitzien: als prinsesjes. Je kunt ze, samen met 695.000 anderen, volgen op Instagram!

@loulouminidachshund – 370k volgers

Als er een prijs was voor de liefste poppenoogjes van het land, dan was deze ongetwijfeld voor Loulou. Deze Nederlandse Dachshund heeft met haar lieve kiekjes ruim 240.000 volgers weten te vergaren. Dit doet zij niet alleen. Zo poseert ze vaak met haar vriendjes.

@lionelthehog – 151k volgers

Echt knuffelbaar lijkt dit beestje niet, maar de foto’s op Lionels Instagram verraden toch iets anders. Dit oneindig schattige beestje kijkt op ieder kiekje even blij. Misschien omdat zijn baasje hem meeneemt naar de mooist plekken zoals het strand, bloemenvelden en de bossen. Of Lionel is gewoon een lachebekje! Deze blijdschap weet hij inmiddels wel over te dragen op zijn 139.000 volgers!