Een duik nemen in het water is uiteraard dé manier om af te koelen tijdens hete dagen. Maar we weten allemaal, niet iedereen woont in de buurt van een strand of een plas waar je een duik kunt nemen. Ben jij niet in de gelegenheid om ergens in het water te plonsen, maar wil je wel wat verkoeling? Dankzij deze acht tips kun je ook afkoelen tijdens de hitte.

hitte
Bron: Pinterest

1. Haal (of maak) ijsjes

Er gaat niets boven een ijsje op een hete zomerdag. Sla voldoende ijsjes in of maak ze zelf. Geloof ons: je kunt zoveel gekke combinaties maken als je wil. Met of zonder alcohol 😉

2. Bezoek de bioscoop

Er zijn mensen die gewoon absoluut niet van de zon of hitte houden. Ben jij zo’n type mens? Zoek de zon dan vooral niet op en breng een bezoekje aan de bioscoop. Hier ga je het sowieso niet warm krijgen.

3. Neem een douche

Een koude of lauwwarme douche zorgt ervoor dat je lichaam volledig afkoelt. Indien je geen plons kan maken in het zwembad, is het slim om even af te koelen onder de douche.

4. Was je auto

Heb je geen auto? Dan kan je deze even overslaan. Indien je ‘m wel hebt, dan wordt het tijd om die tuinslang tevoorschijn te halen. Jij gaat namelijk je auto schoonmaken. Tijdens dit klusje krijg je de nodige verkoeling van het water en maak je ook nog eens je eigen bolide schoon. Als dat geen win-win situatie is.

5. Shoppen maar

Wanneer het in het buitenland veel te warm is, zoeken we vaak een shoppingmall op. En dat is iets wat je in Nederland ook met gemak kunt doen. In winkels is het vaak prima uit te houden door de goede airco, dus verkoeling krijg je vooral in een shoppingmall. Happy shopping. 

6. Ventilator + water

Een trucje dat we iedere zomer blijven herhalen: de combinatie van een ventilator en water. Wanneer je buiten op je balkon in de schaduw ligt, is het prima uit te houden met een ventilator en een waterspray. Wil je extra veel verkoeling? Zet dan een bak ijs voor de ventilator. Hallo verkoelend windje.

7.  Stay hydrated

Tijdens de hitte is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Niet alleen omdat kans op uitdroging op de loer ligt, maar ook omdat je lichaam hierdoor ook beter tegen de hitte kan. Geloof ons: dat glaasje water gaat de hitte een stuk dragelijker maken.

8. Sluit je gordijnen

Ben je van plan om thuis te blijven omdat je absoluut een hitte-hater bent? Sluit je gordijnen en ramen, zodat alles zo donker mogelijk wordt. Je huis zal nu minder snel opwarmen, zodat jij gewoon rustig vanaf de bank een serietje kan bingen. Heerlijk.

Lees ook: Met deze makkelijke en leuke haarstijlen overleef jij elke hittegolf