Het is natuurlijk per persoon verschillend wat je het liefst doet na een vrijpartij. Rustig bijkomen en knuffelen, of meteen slapen. Ieder zijn ding. Toch zijn er enkele dingen die verstandig zijn om te doen na de seks, voor je eigen gezondheid. Wij zetten het voor je neer.

after-sex-femfem

Breng een bezoekje aan het toilet

Want ja, sappen die je lichaam binnenkomen moeten er natuurlijk ook weer uit. Helemaal omdat ze bacteriën met zich mee brengen. Het is namelijk geen pretje om er een infectie of blaasontsteking aan over te houden, dus breng daarom altijd een bezoekje aan het toilet na de daad.

Ondergoed

Je kunt het beste je sexy lingerie setje inruilen voor een kantoenen onderbroek na de seks. Het is belangrijk dat de boel kan ademen, anders wordt de kans op infecties groter. Van die synthetische strings wordt jouw vagina niet echt blij.

Drink water

Zorg dat je een flesje water op je nachtkastje hebt staan. Na de daad kun je jezelf hydrateren wat zeker nodig is na een uitputtende vrijpartij. Spoel je meteen de bacteriën weg uit de urinewegen. Handig!

Skip het bad

Klinkt allemaal super romantisch, maar je kunt dit idee beter even schrappen. Het is namelijk niet zo slim om na de seks met je geliefde in bad te gaan aangezien je vagina het gevoeligst is op dit moment. Niet zo handig als er op juist dit moment bacteriën bij komen… Bewaar dit maar voor de volgende keer.

Heb plezier met elkaar

Lach, praat en knuffel met elkaar. Na de seks komt het liefdeshormoon vrij, dus is het dubbelfeest en kun je nagenieten samen met je lover. Praat over wat je fijn vond of wat de volgende keer beter kan. Zo komen jullie dichterbij elkaar en wordt het de volgende keer alleen maar beter.

Lees ook: De frustrerende dingen aan kleffe stelletjes