Wij Nederlanders zijn eigenlijk een gek volkje. We zijn allemaal ontzettend gezellig, maar toch doen we af en toe ook de raarste dingen. We staan er zelf vaak niet bij stil en dat is misschien juist hetgeen wat fout gaat. Als je namelijk eens langer nadenkt over de onderstaande verschrikkelijke dingen die iedere Nederlander doet, kom je er al snel achter dat we ons af en toe wel heel gek gedragen.

#1 Klagen over het weer

Als iets het hier in Nederland niet goed kan doen, is het het weer wel. Het maakt niet uit of de zon schijnt, het pijpenstelen regent of dat het -10 is en sneeuwt. We hebben er al-tijd wat over te vinden.

#2 In shock zijn als het regent

En het aller gekste: we zijn in shock als het regent. Hoe is dat toch mogelijk? We zijn hier toch eigenlijk niet anders gewend. Hallo, het is Nederland!

#3 Een vaste frietdag

Of patatdag. Nog zo’n zinloze discussie waar we maar niet al te veel woorden aan vuil zullen maken. Maar goed, een vaste dag om friet of patat te eten. En dan zijn er ook nog mensen die er een patattafel van maken met saus en friet OP de tafel? Bah!

#4 Kringverjaardagen

Niemand begrijpt wat er leuk is aan kringverjaardagen, maar iedereen doet het. Super onlogisch als je het ons vraagt. Alles wat erbij zo’n kringverjaardag komt kijken is eigenlijk net zo verschrikkelijk als de kringverjaardag zelf. Lees hier hier alles wat er tijdens zo’n typische Nederlandse verjaardag gebeurt. 

#5 Gasten naar huis sturen rond etenstijd

Dit is de normaalste zaak van de wereld voor ons. In plaats van dat je iemand uitnodigt om lekker een hapje mee te eten, zetten wij diegene gewoon de deur uit. En weet je waarom? Wij halen altijd precies genoeg boodschappen in huis voor het aantal personen dat we nodig hebben! Lekker gastvrij volk.

#6 Pannenkoeken als avondeten

Smaken verschillen natuurlijk en niemand klaagt over pannenkoeken. Ze zijn ook ontzettend lekker, maar gewoon niet tijdens het avondeten. Pannenkoeken bewaar je maar gewoon voor het ontbijt.

#7 Boterhammen met kaas in zakjes meenemen naar je werk

Verheugen mensen die dit doen zich dan ook echt op de lunch? Tell us please! Tegen de tijd dat je dat zakje erbij pakt, trek je toch een half uitgedroogd broodje met kleffe kaas uit het zakje? Bah!

#8 Een tikkie sturen van 35 cent

Ja, dit gebeurt echt. Het Nederlandse volk is zo gierig dat ze het liefst iedere cent terughalen. Ook als dat betekent dat daar zo’n tikkie voor gestuurd moet worden. En dan hebben we het nog niet eens over de klanten die écht langs de servicebalie lopen als hun €0,05 cent bonus op de wortelen er niet is afgegaan.

#9 Door weer en wind overal naartoe fietsen

Mensen in andere landen zijn hier oprecht verbaasd over! De hoeveelheid fietsers en fietspaden die wij in Nederland hebben zijn insane! Voor ons is dit de normaalste zaak van de wereld. Waarom zou je €3,- voor de bus betalen als je ook 25 minuten door de wind en regen kunt fietsen? Keuze snel gemaakt, toch?

#10 Gourmetten op eerste kerstdag

Daar waar ze in andere landen hele kalkoenen of kippen op tafel zetten, zetten wij gewoon een gourmetstel op tafel. Lekker ‘gezellig’ kleine stukjes vlees bakken terwijl je een heel stokbrood per persoon zit weg te kanen, omdat het allemaal zolang duurt voordat het vlees gaar is. Daar zien we de charme helemaal van in.

#11 “Going dutch”

Voor wie deze engelse uitdrukking nog niet kent, lichten wij hem nog even toe. Maar houd je vast, want een positief verhaal wordt het absoluut niet. Wanneer iemand de uitdrukking “going dutch” gebruikt, wil hij daarmee zeggen dat iedere persoon voor zichzelf betaalt bij een etentje. Met andere woorden: splitten en jawel: tikkie’s! Het feit dat hier een uitdrukking van is, zegt eigenlijk al genoeg.

#12 Je eigen pindakaas en hagelslag meenemen op vakantie

Want stel je voor dat je een keer iets anders moet eten als ontbijt? Wij Nederlanders kunnen natuurlijk weer niet zonder het broodje pindakaas of hagelslag als we wakker worden dus slepen we het maar mee naar Griekenland of Spanje (?).

#13 Extreem vroeg avondeten

Daar waar ze in andere landen net klaar zijn met de lunch, zitten wij om 17:30 al aan tafel met ons AVG’tje. Als we niet om stipt 17:30 aan tafel zitten, loopt onze hele planning in de war en knorren onze maagjes. Dat moeten we niet hebben, toch?

#14 Op gezette tijden koffie drinken

Koffie is ontzettend belangrijk. Laat dat even duidelijk zijn. Maar het is toch eigenlijk niet nodig om een koffieschema voor jezelf te maken? Je kunt prima een kop koffie drinken wanneer je daar zin in hebt.

#15 Avondeten prakken

Dan zit je al om 17:30 aan tafel met je AVG’tje en dan is het eerste wat je doet ook nog eens je vork pakken om te prakken. WHY?!

#16 Iedereen feliciteren wanneer iemand jarig is

Dan komen we nog even terug bij die kringverjaardag. Wanneer iemand jarig is, moet je namelijk de he-le kring rond om iedereen apart te feliciteren met de jarige. Waarom in hemelsnaam? Ze zijn toch zelf niet jarig. Een felicitatie voor de jarige lijkt in dit geval toch meer dan voldoende.

#17 Elkaar drie zoenen geven

Wie heeft dit ooit bedacht? Dat je de meest vreemde mensen drie zoenen moet geven. En laten we dan die verschrikkelijke momenten niet vergeten als je toch per ongeluk drie zoenen aan iemand wil geven die jou eigenlijk maar een zoen had willen geven. Zo awkward!

#18 Altijd je ongezouten mening geven

Wij Nederlanders staan toch wel bekend om onze directheid. Toch kunnen we ons af en toe beter inhouden, want het is écht niet nodig om maar te pas en te onpas je mening te geven hoor!

#19 Taart kopen voor de hele afdeling wanneer je jarig bent

‘Wie jarig is, trakteert!’ is het welbekende motto. Dat betekent dan automatisch dat je voor je werk nog even langs de Appie moet om drie van die standaard taarten te kopen. Die kun je dan daarna aan al je collega’s uitdelen. Oh! Een stukje taart afslaan, kan natuurlijk echt niet!

#20 Bemoeien met de buren

Op een of andere manier kunnen wij Nederlanders het niet laten om ons constant te bemoeien met de buren. Niks blijft onopgemerkt en er wordt nog net geen dagboek bijgehouden over wat de buren allemaal uitspoken, hoe vaak ze de deur uitgaan en wanneer ze douchen. Laat die mensen toch met rust joh!

Lees ook: Rijker dan je leeftijdsgenoten? Dit is het vermogen per generatie Nederlanders