Mensen die gelukkig zijn staan heel anders in het leven. Ze proberen er alles uit te halen wat erin zit en laten zich door niemand tegenhouden. Uiteindelijk hebben we ons geluk namelijk zelf in de hand. Of je nu wel of niet gelukkig bent, hangt dus grotendeels af van de manier waarop je leeft. Gelukkige mensen kiezen ervoor om dit heel anders te doen dan mensen die zich ongelukkig voelen.

gelukkige mensen FEM FEM

Ze hoeven niet leuk gevonden te worden

Mensen die gelukkig in het leven staan vinden het niet belangrijk hoe andere mensen over hun denken. Je kunt een hekel aan ze hebben of juist niet, het maakt ze niets uit. Ze doen wat ze doen, omdat zij daarvoor gekozen hebben en verlangen vooral niet naar de goedkeuring van anderen. Ze leven hun leven op hun eigen manier en als anderen dit waarderen is het mooi meegenomen. Zo niet, jammer dan.

Ze doen iets omdat ze het zelf willen, niet omdat het moet

Ze hebben nooit het gevoel dat ze iets moéten doen. Nou, op belastingen betalen na dan. Verder maken ze vooral weloverwogen beslissingen. Ze doen wat ze denken dat goed is en hechten weinig waarde aan de mening van anderen.

Ze houden van hun vrienden, maar blijven onafhankelijk

Het is natuurlijk geweldig om goede vrienden te hebben, maar het kan ook een keerzijde hebben. Als je te veel aan ze gaat hangen, zul je uiteindelijk teleurgesteld worden. Dit is dan ook precies wat gelukkige mensen niet doen. Ze hebben goede vrienden, maar blijven onafhankelijk. Te afhankelijk worden van je vrienden kan vriendschappen uiteindelijk ruïneren en dat is wel het laatste wat je wil. Dit is overigens bij alle soorten relaties het geval.

Ze wachten niet met leven

Als er wordt gevraagd wat ze in het leven doen, zal hun antwoord geen uitgebreide beschrijving van hun baan zijn. Nee, ze vertellen juist over de dingen die ze doen met hun leven en welke plekken ze bezocht hebben. Of ze vertellen je tegen welke problemen ze aanlopen in het leven en hoe ze deze proberen op te lossen. Ze denken niet dat je door middel van een baan pas het leven kan gaan leiden wat je zou willen. De truc is dat ze wel beter weten en niet wachten met leven. Ze beginnen er gewoon nu mee.

Ze blijven niet op een plek hangen

Gelukkige mensen houden er niet van om stil te zitten. Ze willen niet op één plek blijven. Misschien is het omdat ze het saai vinden om altijd maar op dezelfde plek te blijven hangen. Of vinden ze het simpelweg gewoon leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen. Maar het kan ook zijn dat ze de juiste plek om zich te settelen nog niet gevonden hebben. Hoe dan ook, ze zien de wereld als hun thuis.

Ze hebben hun eigen filosofie

Ze hebben geen boek nodig die hen vertelt hoe ze zouden moeten leven. Ze hebben hun eigen filosofie of gecreëerde religie waar ze in geloven en zich door laten laten. Ze hebben goed inzicht in wat goed en fout is en maken hun eigen keuzes.

Ze zijn niet bang voor de dood

Natuurlijk zullen we uiteindelijk allemaal sterven, maar gelukkige mensen zijn daar helemaal niet bezig. Ze zijn er niet bang voor, omdat het toch onvermijdelijk is. Je hebt er geen controle over, maar wel op het leven wat je leidt. En gelukkige mensen halen er alles uit wat erin zit.

Ze zien zichzelf als de grondleggers van de werkelijkheid

Ze geloven dat ze de volledige controle hebben over hoe ze interpreteren wat ze waarnemen. Eigenlijk zien ze de wereld als hun schouwburg en hun hoofd als de dirigent. Ze zien de wereld op de manier waarop ze ervoor kiezen het te zien. Uiteindelijk bouwen we zelf aan ons eigen leven om ervoor te zorgen dat het er zo mooi mogelijk uit komt te zien. Sommige blijken er alleen beter in te zijn dan de ander.

Ze leven in het nu

Gelukkige mensen hebben hoop, dromen en doelen. Ze hebben wensen en ambities, maar verliezen zichzelf hier niet in. Je kunt niet alleen maar leven in de toekomst, want dan mis je het moment waarop dingen er echt toe doen: het heden. Want het nu is het enige moment waarin je kunt leven. De rest is slechts een illusie.

Ze proberen mensen niet te veranderen

Dit zien ze als verspilling van hun tijd. Mensen moeten namelijk zelf beslissen of ze willen veranderen en dat kun je niet forceren. Vaak bereik je hier alleen maar het tegenovergestelde mee. Wil je toch dat mensen iets veranderen? Leer dan met mensen omgaan zoals ze zijn. Als je ze niet kan veranderen, kun je ze er altijd bij begeleiden. Zo niet, laat ze dan gaan.

Wil je meer lezen over gelukkig in het leven staan? Lees dan dit artikel over het worden van een gelukkig mens.