Als het gaat om geld heb je natuurlijk de mensen die er hartstikke zuinig mee om gaan, en de mensen met een flinke gat in hun hand. Geld uitgeven is heel makkelijk, maar geld sparen? Tja, dat gaat simpelweg voor sommige niet zo handig. Heb jij aan het eind van je geld nog een stuk maand over? Dan herken je het volgende gegarandeerd.

geld besparen FEM FEM

1) Je weet heus dat een salade van 20 euro overdreven is

Maar je bestelt het toch. En dan is ook nog het probleem dat je regelmatig buiten de deur luncht en bruncht en ’s avonds even een happie gaat eten dus tel maar op. Telkens zeg je tegen jezelf dat je toch echt vaker zelf gaat koken maar putje bij paaltje komt bestel je toch liever via Thuisbezorgd (en ben je wederom weer veel meer kwijt dan nodig is).

2) Je bent de hele dag aan het rekenen in je hoofd

Je wilt een dagje winkelen, maar toch moet je rekening houden met hoeveel je uit kan geven want: je moet nog rekening betalen, eten kopen, een verjaardagscadeau voor je zus kopen. Afijn, je bent een wandelende rekenmachine geworden en daar is geen lol aan.

3) Je vindt het oneerlijk als jullie de rekening splitten

Uiteten gaan met je vrienden is hartstikke gezellig, totdat de rekening arriveert. De rekening betalen hoeft niet zo moeilijk te zijn maar één van je vrienden stelt voor om het gelijk te verdelen en dat is toevallig die vriendin die praktisch een fles wijn in haar up heeft gedronken terwijl jij de hele avond hebt genipt aan een spaatje rood.

4) Me, myself and Netflix

Nu je in je besparingsfase zit, is dit toch wel je enige beste vriend op vrijdagavond: Netflix. Het is goedkoper dan telkens weer 11 à 12 euro neer te tellen in de bioscoop waar je ook nog een aantal euros moet bijtellen voor de (overpriced) popcorn en drankje.

5) Een avond de hort op met je vriendinnen

In het weekend wil je natuurlijk dansen en sjansen of in ieder geval lekker aan de wijn met je vriendinnen. Maar dat alles betekent natuurlijk wel dat je moet dokken. Telkens thuis blijven is natuurlijk alles behalve gezellig maar ja, dan moet je gewoon de (wederom weer overpriced) mixed drankjes overslaan en gewoon een wijntje bestellen. Of überhaupt geen alcohol bestellen want dat is altijd wel duurder.

6) Zeg maar doei tegen je dagelijkse cappuccino bestelling

Elke dag voor werk langs een koffiezaak om daar een latte macchiato met amandelmelk te bestellen is natuurlijk niet zo slim voor je portemonnee. Aanrader: leer filterkoffie te drinken. Dit kan je namelijk easy thuis zelf maken. En mocht je toch een keer ergens zijn en een koffie bestellen, dan is dit ook nog eens het goedkoopste op het menu.

Lees ook meer over hoeveel geld je daadwerkelijk kwijt bent aan drank. Het is namelijk pijnlijk veel.