Op een willekeurig moment, waar je ook bent, een foto van jezelf en de omgeving maken. De app BeReal is op dit moment een van de meest bekende apps. Maar ken jij deze drie inside hacks al?

Bron: Unsplashed

BeReal

De app BeReal is niet meer weg te denken uit onze telefoons. Elke dag, om een willekeurig tijdstip krijgt iedereen tegelijkertijd een tijdslimiet van twee minuten om een foto te maken van wat je op dat moment aan het doen bent. Omdat je maar twee minuten hebt, is er absoluut geen tijd om de perfecte pose of achtergrond te vinden waardoor de notificatie “dwingt” real te zijn. Geen filters, likes of vrienden. De foto’s neem je met je voor en achter camera. Ben je te laat en heb je de twee minuten niet gehaald? De foto kun je altijd nog later op de dag maken, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling… BeReal!

#1 Deleten

Oke oke, real ones never delete. Maar dit is even voor de extreme gevallen. Een BeReal verwijderen is zeker mogelijk en gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld. Klik op de drie puntjes onder je eigen foto. Vervolgens ga je rechts onderin naar ‘Options’ en verwijder dan je BeReal. It’s that easy!

#2 BeReal, maar ook weer niet

Dat mensen kunnen zien dat je meerdere pogingen hebt gedaan tot een BeReal maken, dat is al bekend. Daar balen we stiekem allemaal van. Niet getreurd want wij hebben een leuke hack daarvoor gevonden! Wanneer je niet helemaal tevreden bent met je BeReal en wilt retaken, in plaats van dat je op het kruisje drukt en opnieuw een foto maakt, swipe de app helemaal weg. Doe dit elke keer wanneer je BeReal niet gelijk lukt. Je vrienden kunnen dan niet zien hoeveel retakes je in werkelijkheid hebt gemaakt. Zo vermijd je ook de reacties: “13 retakes???” of “be REAL”.

#3 Save it

Heb je nou zo een leuke selfie genomen dat je die eigenlijk wilt opslaan, maar dat de andere foto links bovenin in de weg staat? Dit is een probleem dat ook opgelost kan worden. Ga naar je profiel en klik rechts boven in. Ga vervolgens naar ‘view all my memories‘ en kies een BeReal uit. Klik op de foto die wilt opslaan en houd de kleine foto vast. Maak een screenshot en knip je foto. Voilà! Je foto is Instagram-ready.

@chlxlouise_

this might be a well known thing but i literally did it by accident so i figured it might help someone else because half the time i love the photo but not my ugly mug on the other side 🥰 #bereal #bereal_app #berealapp #tipsandtricks #tipsandtricks #photos #photo #memory #boyfriend #fyp #foryou #foryoupage #socialmedia

♬ Je te laisserai des mots – Patrick Watson