Nu we met z’n allen weer steeds meer op kantoor mogen en kunnen werken, moeten we onszelf er helaas nog regelmatig aan herinneren dat we daar dus het één en ander beter niet kunnen doen. Je wil je baas immers tevreden houden en je kunt het maar beter gezellig houden met je collega’s. De volgende dingen kun je beter  nooit doen op je werk.

Deze dingen kun je beter nóóit doen op je werk

Sommige dingen zijn eigenlijk een beetje not done op de werkvloer. Wil jij een goede indruk maken op je collega’s en op je baas? Dan kun je de volgende dingen beter niet meer doen wanneer je aan het werk bent op kantoor – als je je baan graag wil behouden dan.

1. Lunchen tijdens het werken

Eerder rekenden we al uit hoe veel onbetaalde uren jij werkt wanneer je je lunchpauze vaak overslaat – en dat was niet best. Alleen al daarom is het eigenlijk gewoon niet oké om te lunchen aan je bureau. Daarnaast is het ook niet goed om te eten terwijl je bezig bent én is het alles behalve sociaal naar je collega’s toe. Neem die pauze lekker en leer tegelijk je collega’s ook beter kennen.

2. Te vaak oortjes of een koptelefoon dragen

Soms is het een goede manier om je even af te sluiten van de wereld, bijvoorbeeld als je een ellenlange to do-lijst hebt. In dat soort gevallen is het helemaal oké om je oortjes in te doen of je koptelefoon op te zetten. Toch is het in sommige gevallen beter om ze gewoon in je tas te laten. Je wil natuurlijk niet bekend staan als de asociale collega.

3. Alleen voor jezelf drinken halen

Je haalt simpelweg nóóit alleen thee of koffie voor jezelf, want het is nou eenmaal ongeschreven regel dat je op kantoor werkt in beurten. Heb je dorst? Dan bied je dus aan om voor iedereen thee of koffie mee te nemen.

4. Te laat komen

Het ene bedrijf is er strenger op dan het andere bedrijf, maar in principe is het een no go om te laat te komen. Het kan een keer gebeuren, maar dat mag dan alleen als de brug écht openstaat of als de NS weer eens moeite heeft met hun planning. Voorkom dat je te laat komt door gewoon ruim op tijd weg te gaan.

5. Te veel op je telefoon zitten

Je komt om te werken dus je kunt simpelweg niet de hele dag scrollen op je Instagram of berichtjes sturen via WhatsApp. Laat die telefoon lekker uit het zicht en gebruik de tijd om te werken. Op die manier blijf je ook niet met werk zitten.

6. Met tegenzin naar je werk gaan

Het leven is te kort om te blijven werken op een plek waar je het niet naar je zin hebt. Betrap jij jezelf er op dat je niet met plezier naar je werk gaat? Ga dan op zoek naar een nieuwe baan, waar je het wel leuk zal hebben. Je moet nog je hele leven werken!

Lees ook: 5 manieren om tijdens je drukke werkdag tot rust te komen