De afgelopen tijd zijn we voornamelijk op onszelf aangewezen geweest. Dat betekent dat we onszelf hebben moeten vermaken en dat we daar eigenlijk maar weinig middelen voor hebben gehad. We kunnen ons voorstellen dat het steeds lastiger wordt om nieuwe dingen te verzinnen. We hebben daarom eens goed onderzoek gedaan naar originele dingen tegen verveling die de meesten nog niet geprobeerd hebben.

Dingen tegen verveling die je sowieso nog niet geprobeerd hebt

Taart bakken, muren verven of eindeloos puzzelen. Zomaar een aantal activiteiten die ons de afgelopen twee jaar al uit de brand hebben geholpen. Niet gek dat ook deze dingen inmiddels alweer beginnen te vervelen. Het is daarom hoog tijd voor nieuwe dingen tegen verveling.

1. Vier kerst opnieuw

Want: waarom niet? We hebben onwijs uitgekeken naar de kerstdagen. Alle voorbereidingen ervan gaven nieuwe energie. Hoe handig zou het zijn als we gewoon het hele feestje op nieuw vieren? Nodig een ander gezelschap uit en ga ervoor!

2. Met je fiets door de McDrive

Het blijft lastig om ’s avonds nog aan eten te komen. Je kunt natuurlijk laten bezorgen of even de auto instappen, maar dat is ook zo saai. Stap een keer op de fiets en rij daarmee de McDrive in! Dat is weer eens een andere belevenis dan je gewend bent.

3. Struin over de markt en doe een foodtour

Gelukkig mogen de wekelijkse markten gewoon doorgaan! Google er eens op los en ga op zoek naar de leukste en grootste markten in Nederland. Vervolgens rij je erheen en haal je overal wat om te proeven. Zo creëer je gemakkelijk een eigen foodtour met verse en zelfgemaakte producten.

4. Vier je onjaardag

Elke dag is een nieuw feestje! Je kunt dus best vieren dat je een keer geen jaar ouder bent geworden. Ouder worden is immers niks aan dus waarom zou je niet het tegenovergestelde vieren?

5. Start je eigen moestuin

Het voorjaar zit er aan te komen. Dit is dan ook hét moment om lekker te beginnen aan het verbouwen van je eigen groenten, kruiden en fruit. Dit is overigens een lange termijn projectje, waardoor je je voorlopig niet verveelt.

6. Kledingruil met vriendinnen

Kleding kopen is op dit moment wat minder gemakkelijk. Hoe leuk is het dat je gewoon met vriendinnen kunt ruilen, waardoor je toch met nieuwe items thuis komt. Het is daarnaast ook nog eens een goedkopere optie én beter voor het milieu. Win-win!

7. Kaarten maken en versturen

Haal de crea bea maar naar boven in jezelf. Het is tijd om zelf je eigen kaartjes in elkaar te knutselen en deze vervolgens naar al je vriendinnen op te sturen!

8. Gedraaide kaarsen maken

Aangezien deze kaarsen ineens mega hot zijn kun je maar beter nog een keer je creatieve uitingen op de proef stellen. Je maakt ze namelijk super gemakkelijk thuis. Buiten het feit dat je vervolgens onwijs veel profijt van je werk hebt, is het ook nog eens beter voor je portemonnee. Als je ze zo koopt zijn ze namelijk een stuk duurder!

9. Maak een fotoboek

Tijd om je foto’s eens kritisch te bekijken en ze vervolgens allemaal samen te voegen in een fotoboek. Daarna kan het ophalen van herinneringen beginnen!

10. Plan alvast een reisje voor in de toekomst

Zoek een bestemming en stippel alles uit! Ga op onderzoek uit, kijk wat je er allemaal kunt doen en plan dag voor dag. Wanneer je kunt, stap je t vliegtuig in om dit reisje ook echt te maken.

Lees ook: Vervelen? Echt niet! Voor deze dingen heb jij nu eindelijk tijd