Daten is een van de meest angstaanjagende dingen ooit. Het proces ervoor, is nog het ergste. Wat ga je aan doen? Wat als het akward wordt? Vergeet je niet iets mee te nemen? Wij herinneren je aan 5 dingen die je niet moet vergeten voordat je op een date gaat. Zo maak jij het jezelf net een stuk makkelijker.

Dingen die je niet voor een date moet vergeten

1. Drie goede gespreksonderwerpen

Of je het nou wil of niet, het gesprek zal op een gegeven moment in een ongemakkelijke stilte belanden. Verzin vooraf wat onderwerpen om de ongemakkelijkheid te saven. Niks is meer awkward dan een beetje om jullie heen te kijken en niet weten waar jullie het over moeten hebben. Hier een paar gespreksonderwerpen die je date wellicht kunnen redden.

  • Werk
  • Reizen
  • Fobieën en angsten
  • Hobby’s
  • Vrienden en familie

2. Een uitweg

Een tip die we iedereen aanraden: zorg er altijd voor dat je een uitweg hebt. Straks is je date helemaal k-u-t. Spreek daarom een codeappje af met je bestie of je moeder, zij kunnen je dan bellen met het ‘slechte nieuws’, of een andere reden waarom je per direct naar huis moet. Misschien is dat een beetje gemeen naar je date toe, maar voor hetzelfde geld wil hij ook weg maar durft hij dat niet te zeggen.

3. Een scheermes

Handen omhoog voor de chicks die expres niet gaan scheren zodat ze niet al op de eerste date ‘hét’ gaan doen, maar uiteindelijk in zijn badkamer staan op zoek naar een scheermesje. Ja, dat dus. Neem gewoon je eigen scheermesje mee in je tas. Hoe eigenwijs je ook bent, en er vanuit gaat dat je die niet nodig zal hebben… geloof ons maar. Neem ‘m gewoon mee!

4. Een telefoon die niet 10% is

Een lege telefoon is iets wat je absoluut niet wil hebben. Vergeet dus niet je telefoon aan de lader te leggen!

5. Zeg tegen iemand waar je bent

Misschien ken jij je date wel, misschien ook niet. Maar dat maakt helemaal niets uit. Zeg tegen iemand waar je bent, voor het geval dat. Je wilt niet in een of een andere kelder terecht komen waar je gevangen wordt gehouden. Oké, oké, misschien hebben we te veel films gekeken. Maar je weet het nooit!