Een eerste date kan spannend zijn, zeker als je nog bijna niks weet over de ander. Misschien heb je al wat informatie kunnen vinden op het dating profiel van je date of misschien hebben jullie gemeenschappelijke vrienden. Toch kan het lastig zijn om te verzinnen waar je het over gaat hebben, hij blijft een vreemde after all! Daarom zetten we hier 10 gespreksonderwerpen op een rij waar mannen graag over praten.

dingen waar mannen graag over praten

#1 Passies en hobbies

Mannen houden om over de dingen te praten die ze graag doen. Wie weet hebben jullie wel een gemeenschappelijke hobby. Dit kan gelijk een bruggetje naar een volgend date zijn.

#2 Vragenspel

Je kunt ook een vragenspel spelen. Je komt zo in een korte tijd veel over de ander te weten én mannen praten nu eenmaal graag over zichzelf. Waarom stel je hem niet deze vragen op de eerste date?

#3 Films en series

Vraag hem naar zijn lievelings films en series. Dit is vaak een onderwerp waar mannen met enorme passie over kunnen vertellen. Als je een date in de toekomst gaat plannen, kan je zo ook een film kiezen waarmee je indruk op hem maakt.

#4 De perfecte date

Hoe ziet ‘de perfecte date’ eruit in zijn ogen? Dit vertelt je gelijk wat hij graag doet in zijn vrije tijd en of hij romantisch is.

#5 Doelen

Praat met hem over de doelen in zijn leven. Wat wil hij bereiken in de komende 10 jaar? En komen jullie plannen overeen? Als jij graag aan kinderen wilt beginnen maar hij wil eerst nog de wereld over reizen kan je dat maar beter from the start weten.

#6 Crushes

Het is altijd leuk om een man naar zijn celeb crushes te vragen. Don’t judge ;).

#7 Gelijkenissen

Als je uiteindelijk een relatie met elkaar aangaat is het belangrijk dat jullie gelijkenissen hebben op bepaalde vlakken. Het is geen must, maar het maakt de relatie wel een stuk gemakkelijker omdat jullie elkaar beter begrijpen. En niks brengt twee mensen meer bij elkaar dan dezelfde smaak in wijn, literatuur of muziek…

#8 Eten

Wie houdt er niet van om over eten te praten? Eten is een groot deel van ons leven en vaak bestaat daten ook uit, jawel, eten. Je kunt subtiel laten blijken dat jij de lekkerste risotto maakt en hem op deze manier uitnodigen voor een dinertje bij jou.

#9 Reizen

Vraag wat zijn lievelings plekken zijn om naartoe te reizen. Wat was zijn leukste vakantie? En welke bestemmingen staan er nog op zijn bucket list?

#10 Carrière

Hoewel dit onderwerp niet heel sexy is, is het wel belangrijk. Als een man van zijn werk houdt is er een grote kans dat hij het leven een stuk leuker vindt. Vraag hem naar zijn werk en of hij met plezier zijn werk doet. Het gaat hier dus om meer dan alleen het geld.

Lees ook: 10 signalen dat de eerste date goed is verlopen