De streamingdienst van Disney is bijna beschikbaar en als echte Disney-fan zit je vast de dagen af te tellen. Kijk, er zullen ook films zoals Star Wars te zien zijn, maar er gaat niks boven de echte klassiekers waar we mee zijn opgegroeid. We hebben ze allemaal even voor jullie op een rijtje gezet zodat je binnenkort een heerlijk nostalgisch avondje kunt inplannen.

Disney klassiekers FEM FEM (1)

De Disney streamingdienst

Vanaf 12 november is het dan écht officieel. Het is namelijk al live dus kan je er nu nog 2 maanden gratis gebruik van maken, maar vanaf de 12de is hun assortiment nog uitgebreider en heeft Netflix flink wat competitie. Wat overigens wel anders is dan Netflix is dat Disney+ ervoor kiest om elke week nieuwe afleveringen te plaatsen van series in plaats van hele seizoenen in één keer online.

Alhoewel het tegenwoordig een trend is om van animatiefilms live-action films te maken, is het aanbod animatiefilms hier goed. Dit is ook deels omdat films van Pixar ook hier te zien zullen zijn (denk hierbij aan bijvoorbeeld Finding Nemo en Toystory).

De Disney klassiekers

We zeiden het net al, veel Disney klassiekers hebben een moderne makeover gehad, maar toch blijven de animatiefilms van vroeger echte klassiekers. Dus, heb je met dit droevig weer niks te doen? Wij hebben de leukste voor jullie verzameld voor een heerlijk avondje nostalgie:

 1. Bambi
 2. Aladdin
 3. de Kleine Zeemeermin
 4. Jungle Boek
 5. Dombo
 6. Hercules
 7. de Leeuwenkoning
 8. Peter Pan
 9. Pinokkio
 10. Sneeuwwitje en de zeven Dwergen
 11. Up
 12. Belle en het Beest

Over Disney gesproken, hebben jullie de nieuwe trailer van het vervolg van Frozen al gezien?