Wie van een markt houdt voelt zich hier waarschijnlijk een klein kindje in een grote snoepwinkel. De Chatuchak Markt in Bangkok – ook wel Jatujak of JJ markt – is een ware sensatie! Dit is de grootste markt ter wereld en heeft maar liefst 15.000 kraampjes, verdeeld over 14 hectare en trekt elk weekend gemiddeld 200.000 bezoekers. Van antiek naar kleding, tot reptielen – ja, echt waar. Er is niks wat je hier niet kunt kopen.

Schermafbeelding 2018-12-06 om 10.58.44

Enorm aanbod

Op deze markt zal je verbaasd staan over het enorme aanbod. Werkelijk van alles is er te koop. De prijzen zijn laag, dus ook Thai doen inkopen op deze markt. Het gaat dan niet alleen om de normale boodschappen, maar ook duurzame gebruiksgoederen zoals meubelen en huishoudelijke apparatuur.

De markt ligt naast het Chatuchak Park. Het snelst kom je er door de BTS Skytrain te nemen (Sukhumvit lijn). Uitstappen op het ‘Mo Chit’ station, vijf minuten lopen en je bent er. Je kan ook met de MRT metro: uitstappen op de stations ‘Kamphaeng Phet’ of Suan Chatuchak (Chatuchak Park) ook vijf minuten lopen.

Lees ook: gigantische kerstmarkt Amsterdam komt er weer aan