Vanavond is het pakjesavond en dat ga jij misschien wel bij iemand vieren. Wil je het dit jaar eens helemaal anders doen en ben je wel een beetje klaar met het bekende dobbelspel of de surprises met een gedicht? Dan hebben wij hier wat tips zodat je dit jaar eens een andere pakjesavond hebt.

Sinterklaas

Proeven maar!

Dit spelletje lijkt een beetje op het spelletje dat we kennen van de kinderpartijtjes van vroeger. Voor dit spel haal je verschillende soorten (Sinterklaas) snoep in huis. Diegene die aan de beurt is krijgt een blinddoek om en moet raden welk snoep hij of zij proeft. Is het goed geraden? Dan mag er een cadeautje worden uitgepakt. Zo niet? Dan is de volgende aan de beurt.

Quiz

Houden jullie sowieso al van een pub quiz? Dan is het voor jullie leuk om een eigen quiz te maken. Dit kunnen vragen zijn die gaan over Sinterklaas of vragen met betrekking tot de groep waar je mee bent. Wordt er een vraag goed beantwoord? Dan mag er een cadeautje worden uitgepakt. Wanneer een vraag verkeerd wordt beantwoord, dan kun je natuurlijk ook een grappige straf bedenken, als je alleen met volwassenen bent kun je bijvoorbeeld voor strafshotjes gaan.

Actief

Zijn jij en je vrienden, familie of collega’s erg fanatiek? Er ging een tijdje een hilarische video rond op Facebook, het is officieel een kerstspel maar dat maakt natuurlijk niet uit.

Iedereen staat rondom een tafel zodat hij of zij iemand naast zich heeft staan. Diegene die aan de beurt is moet met twee dobbelstenen, twee dubbele cijfers proberen te gooien. Tegelijkertijd moet diegene die er rechts naast staat een muts en ovenwanten aandoen waarna een cadeautje open moet worden gemaakt. Wanneer het diegene die dubbel probeert te gooien is gelukt, is het zijn of haar beurt om een poging te wagen het cadeau uit te pakken en begint de volgende met dobbelen. Geloof ons, het is een stuk lastiger dan je denkt!