IT; misschien wel bekend als de engste horrorfilm die er bestaat. Deze klassieker van Stephen King is nog altijd populair wat er voor gezorgd heeft dat er in 2017 een remake kwam en we zijn voorlopig nog niet van de killer clown Pennywise af want er komt een vervolg. Hier alvast een voorproefje:

it docu FEM FEM

Pennywise: The Story of IT

In de documentaire ‘Pennywise: The Story of It’ ga je iedereen zien die ook maar iets met de film te maken heeft. Zo ga je zien hoe het er technisch allemaal aantoe ging in 1990 bij het maken van de film. En voor iedereen die dacht dat het redelijk nieuw was, niet dus. In 2017 kwam er een remake uit maar de oorspronkelijke versie komt uit 1990.

Schermafbeelding 2019-02-26 om 10.31.17

Horrorfilms geven je een relatie boost

Zijn jij en je date van plan om een romantische komedie te kijken? Ga een keer voor wat anders, want wat blijkt? Het kijken van een horror/thriller film (zoals IT) zal je een enorme relatie boost geven. Er is dus een wetenschappelijke reden waarom iemand stevig vasthouden toch werkt:  “Wanneer we bang zijn, pompen onze hersenen de goedaardige chemische dopamine uit, dezelfde chemische stof die we vrijgeven als we verliefd zijn op iemand,” vertelt Michael Roizen, medeoprichter van YouBeauty.” Diezelfde stoffen komen ook naar boven als je iemand leuk vind. En even eerlijk, we worden allemaal wel een beetje opwindend wanneer we angstig zijn, toch?

Even weer terug naar de documentaire want wat ideaal is voor iedereen die enorm fan is van horror is dat dit een documentaire is van maar liefst drie uur. Drie uur lang leer je alles over Pennywise en hoe hij in 1990 tot leven is gebracht. Pennywise: The Story of IT zal vanaf 5 september zal het te zien zijn maar hier alvast een trailer:

Lees ook meer over de psychologie van angst en waarom men zo dol is op horrorfilms.