De Dode Zee is één van de bekendste meren ter wereld. Door het hoge zoutgehalte in het water blijf je hoe dan ook drijven. Dit meer ligt alleen niet bepaald om de hoek: het is namelijk gelegen in Azië. Maarre, wist je dat er ook een dead sea in Europa te vinden is?

De Dode Zee

In Azië vind je de welbekende Dode Zee. Grote kans dat je hier al wel eens van hebt gehoord. Het water in dit meer is namelijk zó zout, dat je blijft drijven. Dit meer ligt alleen nogal ver van ons vandaan: het bekende meer ligt tussen de Jordaanvallei en de Wadi Araba, op de grens van Jordanië. Als je deze plek wil bezoeken ben je dus erg lang onderweg, en zal het geen goedkoop tripje worden. Maar we hebben goed nieuws: er gaat op dit moment een plek in Europa viral op het internet, omdat hier ook een dode zee zou zijn. Wij leggen je uit waar je dit plekje precies kan vinden.

Dead Sea, Lokrum

Het Europese land Kroatië staat bekend om het heerlijke klimaat en de prachtige natuur. Het was voor ons dan ook geen verassing dat onze Europese dode zee zich in Kroatië bevindt! Deze zee bevindt zich aan het strand van Lokrum, één van de Kroatische eilanden. Wanneer je de boot vanaf Dubrovnik neemt, ben je binnen 10 minuten op het eiland. Het zoutgehalte in dit stuk water is zo hoog, dat je – net als in de ‘echte’ Dode Zee – blijft drijven. Het is dus letterlijk de Europese Dode Zee. Het strand heet dan ook Dead Sea en is een echte must visit wanneer je in Kroatië bent.

Lees ook: De 5 reizen die je voor je dertigste met je beste vriendin wil maken