Het zit eraan te komen dat je binnenkort voor het eerst met je lover naar bed gaat. Spannend! Waarschijnlijk heb je al gefantaseerd over hoe dit eraan toe zal gaan en ben je een beetje nerveus. Geen zorgen; als je deze dingen doet tijdens de eerste keer, dan komt het helemaal goed.

Bron: Sex Education
Bron: Sex Education

Wat moet je doen tijdens de eerste keer?

Natuurlijk ben je zelf helemaal vrij om te bepalen hoe jouw eerste keer eruit gaat zien, en zijn er geen do’s en don’ts. Toch willen we je een paar guidelines geven, zodat jouw eerste keer seks zo fijn mogelijk verloopt. Als je de volgende punten doet, komt het sowieso helemaal goed.

#1 Hygiëne

Een goede voorbereiding is het halve werk, right? Als je van tevoren weet dat je voor de eerste keer naar bed gaat met je partner, dan is het fijn om jezelf voor te bereiden. Ga voor een uitgebreide douchebeurt zodat je helemaal fris en fruitig bent en geen nare geurtjes down under hebt. Als je het fijn vindt om jezelf te scheren dan kan dat natuurlijk ook – het is geen must. Doe vooral waar jij je prettig bij voelt!

#2 Zeg dat het je eerste keer is

Net als altijd is het belangrijk om goed te communiceren met je partner. Geef aan dat het je eerste keer is, zodat de ander je op je gemak kunt stellen. Waarschijnlijk neemt dit al een groot deel van de spanning weg. Misschien kom je er ook wat achter dat het stiekem ook de ander zijn of haar eerste keer is!

#3 Geef je grenzen aan

Dit puntje is misschien wel de allerbelangrijkste. Geef altijd je eigen grenzen aan! Het kan namelijk zo zijn dat de eerst keer vrijen een beetje pijn doet. Dit kan je deels voorkomen door te zorgen dat je voldoende opgewarmd bent (hallo voorspel) en door het gebruiken van glijmiddel. Doet het toch pijn? Geef dit meteen aan en zeg dat je even een pauze wilt nemen of helemaal wilt stoppen.

#4 Vergelijk het niet met wat je in films ziet

Geloof ons: de eerste keer is nooit zoals je het in de films ziet. Verwacht dit dus ook niet! Het kan een hoop gestuntel opleveren, zeker als het de eerste keer is van jullie beide. Vergeet vooral niet dat we allemaal wel eens een bedblunder maken.

#5 Aftercare

Veel mensen denken dat ‘de daad’ het eindpunt is. Fout! Met iemand naar bed gaan draait niet alleen maar om the big O: het naspel is minstens net zo belangrijk! Bespreek daarom na het vrijen hoe het voor jullie was, wat vonden jullie fijn en wat niet? Het is belangrijk dat jullie je beide fijn en veilig voelen na het vrijen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door met elkaar te praten en knuffelen.

Lees ook: Op deze plek doen de meeste koppels het voor de eerste keer