Iets wat herkenbaar is voor bijna elk meisje en vrouw: doorlekken tijdens je menstruatie. Het kan gebeuren wanneer je onverwachts ongesteld geworden bent, maar het gebeurt ook geregeld tijdens het slapen. Vervelend? Ja. Maar gelukkig is er een simpele oplossing voor.

doorgelekt FEM FEM

Het overkomt iedereen wel eens, want gedurende je menstruatieperiode verlies je ongeveer een kopje bloed. En doorlekken is ook het allerlaatste waar je aan wilt denken, want je hebt al te maken met kramp, eventuele stemmingswisselingen en anderen menstruatieklachten. Afijn, heb je last van een hevige menstruatie en je bent niet goed voorbereid, dan is doorlekken lastig te voorkomen. Echter is er gelukkig wel een truc om ervoor te zorgen dat jouw ongesteldheid jouw nachtrust niet verpest.

Rare dingen die vrouwen doen tijdens hun ongesteldheid

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 67% van de vrouwen elke maand tijdens hun menstruatie onrustig slaapt. Doorlekken ’s nachts is daar dus ook onderdeel van. Dit zorgt ervoor dat we gekke fratsen gaan uithalen om te proberen onze lakens zo schoon mogelijk te houden. Wedden dat een aantal van deze acties herkenbaar zijn?

Dubbel bescherming

Jij denkt: hoe meer bescherming, hoe beter. Ergens wel een logische gedachte, maar ook onhandig. Zo heb je dames die besluiten te gaan slapen met én een tampon in én maandverband. Het probleem hier is dat een tampon elke 4 tot 6 uur moet worden vervangen en dus geen handige bescherming is voor in de nacht. En wil je fatsoenlijke nachtrust, dan ga je al helemaal geen alarm zetten om ervoor te zorgen dat je op tijd je tampon verwisselt.

Ook komt het wel eens voor dat er wordt gewerkt met dubbel maandverband met het idee dat er meer bloed kan worden geabsorbeerd. Helaas werkt ook dit niet om het doorlekken te voorkomen, want je mist alsnog  anti-lekrandjes.

Een handdoek

Je wilt vlekken voorkomen in je bed, dus wat doe je? Je zorgt voor een extra laag bescherming op je bed door er ook een handdoek in te leggen. Alsnog geen prettige oplossing, want jij wilde toch fris en uitgerust wakker worden? Fris ga je je absoluut niet voelen als je te maken hebt met een handdoek met eventuele bloedvlekken. En als je ook nog eens het bed deelt met iemand dan is slapen met een handdoek al helemaal ongemakkelijk.

Extra ondergoed

Ook het dubbele onderbroek verhaal is iets wat vaker voorkomt. Ook al is het dikker van stof wanneer je meerdere onderbroeken draagt, is het geen oplossing.

Doorlekken verleden tijd

Je wilt je fris en uitgerust voelen wanneer je ’s ochtends wakker wordt dus waar het allemaal om draait is de juiste bescherming. Libresse Ultra Goodnight Extra maandverband maakt gebruik van een super-gel technologie waardoor bloed snel en efficiënt wordt geabsorbeerd. De anti-lekrandjes zorgen voor een extra barrière die het doorlekken ’s nachts helpt voorkomen en je tot 10 uur lang bescherming biedt.

De spierwitte laken challenge

Wij dagen jou uit om mee te doen aan de spierwitte laken challenge van Libresse. Hoe? It’s easy. Ga naar Libresse.nl en vraag een proefpakket van de Libresse Ultra Goodnight Extra aan. Wedden dat je vanaf nu nooit meer last zal hebben van een onrustige nacht tijdens je menstruatieperiode én elke ochtend opstaat met spierwitte lakens?