Ongeveer vier jaar geleden vertelde Douwe Bob voor het eerst aan de media dat hij graag vader wou worden. En dit is hem inmiddels zeker gelukt. In anderhalf jaar tijd heeft de zanger drie kinderen gekregen bij drie verschillende vrouwen. In een interview met Grazia vertelt hij openhartig over zijn vaderschap.

douwe bob verteld over de kritiek op zijn vaderschap
Bron: @douwebob

Voor de derde keer vader

Douwe Bob werd voor de derde keer vader van zijn zoontje Elias. “Het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. Er is een luikje in mijn hart opengegaan waarvan ik niet wist dat het bestond”, vertelt hij in de nieuwste Grazia. De zanger wist op een jonge leeftijd al dat hij later graag vader wou worden. “Toen ik mijn zoon Elias voor het eerst vasthield, voelde ik zo’n ontlading dat ik wel even heb gehuild. Binnen één seconde veranderde mijn levensdoel. Dat was in het begin wennen en een bittere pil”, blikt hij terug.

Douwe Bob vertelt dat zijn levensdoel in een klap is veranderd. Voorheen draaide zijn hele leven om zijn carrière en moest en zal hij zoveel mogelijk spelen. Nu is dat verandert, zijn hele leven draait nu volledig om de gezondheid van zijn kinderen. In het begin checkte hij zelfs wel eens de ademhaling van zijn zoontje Elias. Just to be sure. 

“De eerste keer dat ik wakker werd met een kater en hem rond zes uur hoorde huilen, realiseerde ik me: dit ga ik niet meer doen. Ik merk dat ik op een kantelpunt zit waarbij ik niet meer dat losgeslagen jochie ben. Ik ben dertig en vader. Het is tragisch als ik me daar niet naar zou gedragen. Sinds ik een stabieler leven heb, zit ik ook lekkerder in mijn vel”, vervolgt Douwe zijn verhaal.

De zanger vertelt over wat de vaderrol voor hem inhoud. “Ik wil vooral per kind kijken wat hij of zij nodig heeft en hoop een geduldige vader te zijn. Dat laatste gaat beter dan verwacht. Mijn moeder is heel geduldig en heeft mij vrij gelaten, dat wil ik meenemen. Maar ik geloof wel in autoriteit, ik wil geen vrienden zijn met mijn zoon of dochters. Ik kijk er vooral naar uit om ze te zien opgroeien en zo veel mogelijk samen te doen.” De kersverse vader is in ieder geval nu al apen trots op zijn kinderen en geniet van elk moment.

‘Mensen wensen mijn kinderen de dood’

Douwe Bob houdt wel van een beetje zelfspot. Hij noemt dit zelf een van zijn weinige kwaliteiten. Er worden veel grappen gemaakt over zijn vaderschap en hier heeft de zanger dan ook geen moeite mee. Zolang het maar tegen hem wordt gedaan en zijn kinderen erbuiten worden gehouden. “Ik vond het wel superheavy om te lezen dat mensen mijn kinderen dood wensten. Uiteindelijk gaat het wel over mensenlevens. Mij mag je de hele dag in de maling nemen, ik heb het zelf gedaan. Maar mijn kids hebben hier niet voor gekozen. Ik hoop dat dat gerespecteerd wordt als ze later op school zitten.”