AirPods: ze zijn de best verkochte draadloze oortjes over heel de wereld. Ze zien er mooi uit en doen hun werk prima. Met de allernieuwste AirPods Pro doet Apple er nog een paar scheppen bovenop met nieuwe features die we niet wisten nodig te hebben, tot nu.

airpod FEM FEM

Wat deze AirPods ‘Pro’ maakt

Well, als allereerste de prijs. Het nieuwste speeltje van Apple gaat 279 euro kosten. Het enige wat ik belangrijk vind is de motivatie achter de prijs, waarom is de pro variant 100 euro duurder dan de ‘normale’ AirPods? Er is een belangrijke feature waarmee de Pro variant zichzelf onderscheid: actieve ruisonderdrukking. Het werkt eigenlijk vrij simpel, elk oortje bevat twee microfoons. De microfoon aan de buitenkant vangt al het externe geluid op, de microfoon aan de binnenkant luistert in je oor naar ongewenste geluidjes. Die ongewenste geluidjes worden vervolgens met antigeluid geneutraliseerd en zo luister jij met je AirPods Pro écht alleen naar je muziek.

Beeld via Apple
Beeld via Apple

Naast de actieve ruisonderdrukking zijn er nog een paar prominente verschillen. Bij de AirPods Pro wordt de draadloze oplaadcase altijd meegeleverd, bij AirPods niet. Ook het design van de oortjes zelf is nu heel anders. Bij aankoop krijg je namelijk drie siliconen oortips met verschillende maten. Wat wel heel opvallend is: het feit dat de batterijduur, luistertijd na één keer opladen, een half uur korter is dan de AirPods.

Beeld via Apple
Beeld via Apple

Ga jij de AirPods Pro aanschaffen?