Iedereen kent dit wel. Je bent op een gezellig feestje, maar jullie weten geen leuke drankspellen meer. Tegenwoordig is iedereen namelijk wel uitgekeken op de standaard spellen zoals bussen of kingsen. Wij hebben tien spellen onder elkaar gezet die je kunt spelen op een gezellig huisfeestje. Ze zijn super makkelijk en het zorgt gegarandeerd voor een topavond.

drankspellen

#1 Bier estafette

Bij dit spel heb je eigenlijk alleen drankjes nodig. Het wordt vaak met bier gespeeld, maar als jij meer van een mix drankje houdt, dan kan dit ook prima.

Het is de bedoeling dat je twee teams maakt met een gelijk aantal. Vervolgens gaan de teams tegenover elkaar staan, dus als het goed is staat iedereen nu tegenover iemand. Je maakt een volgorde en de eerste kandidaat van beide teams begint met drinken. Als dit glas leeg is mag de volgende uit je team zijn of haar glas leeg gaan drinken. En zo gaat het door tot de laatste van het team zijn of haar drinken op heeft.

De groep van wie alle spelers als eerst al hun glazen op hebben gedronken, die hebben natuurlijk gewonnen. De verliezers moeten allemaal een shotje nemen. Tip: spreek van tevoren af wat het verliezende team moet gaan shotten. Dit kan Vodka zijn, maar een drank die minder sterk is kan natuurlijk ook.

#2 Never have I ever

Iedereen kent dit spelletje wel, maar deze versie heeft een andere twist.

Eén iemand uit de groep bedenkt een uitspraak, dit kan zo spicy zijn als dat je zelf wilt. De enige regel is dat de uitspraak die je doet moet beginnen met de woorden: ‘Never have I ever…’ Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Never have I ever een blauwtje gelopen.” Als iemand uit de groep dit daadwerkelijk heeft gedaan dan nemen ze één slok van hun drinken. Als niemand uit de groep dit ooit heeft meegemaakt dan moet degene die de uitspraak deed één slok van zijn of haar drinken nemen.

Je kan het aantal slokken ook veranderen, dat is maar net wat je zelf leuk vindt. Dit spel is super easy, maar kan heel snel heel boeiend worden.

#3 Dobbel je zat

Voor dit spel heb je één dobbelsteen nodig. Het is supermakkelijk. Iedereen gooit omstebeurt met de dobbelsteen. Elk cijfer heeft een betekenis en dit moet jij uitvoeren.

 1. Je hebt geluk en hoeft deze ronde niks te drinken.
 2. Je moet een shotje nemen die de speler rechts van je kiest.
 3. Alle drank die op tafel staat wordt gemixt in één beker met één frisdrank naar keuze. Dit is jouw drankje voor de rest van het spel tot hij op is.
 4. Alle spelers nemen één slok.
 5. Buddy: kies iemand uit. Elke keer dat jij moet drinken, drinkt je buddy gezellig mee.
 6. Draai de klok.

Je kan natuurlijk met meerdere dobbelstenen spelen en meerdere regels bedenken. Ook kan je de regels hier en daar aanpassen.

#4 Pokerface

Dit is super simpel, maar kan je zo leuk maken als dat je zelf wil. De basis variant houdt in dat twee mensen tegenover elkaar gaan zitten en degene die als eerste geen pokerface meer heeft, neemt een shotje dat de winnaar uit kiest.

Je kunt er ook voor kiezen om het in een groep te doen, dit heeft wel een twist. Iedereen schrijft van tevoren kaartjes met daarop een uitspraak wat ze ooit hebben meegemaakt. Dit kan spicy zijn maar ook grappig. Niemand weet van elkaar wat er is opgeschreven. Al deze kaartjes gaan in een kom die wordt gehusseld. Iedereen pakt omstebeurt een kaartje en leest dit hardop voor. Iedereen die hun pokerface niet kan behouden neemt een shotje dat de voorlezer mag uitkiezen. Als niemand zijn pokerface verliest dan moet degene die het kaartje voorlas een shotje nemen die de groep voor hem of haar mag kiezen.

#5 Beerpong

Dit spel kent iedereen, maar blijft leuk. Mocht je het niet kennen, dan volgt hier de uitleg.

Je maakt twee teams. Aan het eind van de tafel maak je een driehoek van Red Cups met de punt naar voren. Deze cups vul je tot het eerste streepje met drank, dit is namelijk de hoeveelheid voor een shotje. Vervolgens gooi je omstebeurt met een ping pong balletje en probeer je in één van de tien bekers van het andere team te gooien. Als deze raak is moet degene die aan de beurt was bij het andere team het shotje nemen wat er in de cup zit.

#6 Jeu de bier

Je spreekt een target af en deze leg je ergens op een tafel. Vervolgens schuif je omstebeurt een bierdopje richting het target. Degene die zijn of haar bierdopje het dichtst bij het target krijgt heeft gewonnen. Deze speler bepaald wat de rest moet drinken. Dit kan een shotje zijn maar ook een atje.

#7 Twister

Dit spel kent iedereen en de kans is groot dat je het vroeger vaak hebt gespeeld. Dit is een goed moment om die mat van je zolder te pakken want je kunt het spel op spicen door middel van drank. Één speler is de leider van het spel, degene draait aan het rad, zegt wat je moet doen en bepaalt wanneer je af bent. Deze speler bepaalt ook wat je moet doen als je af bent. Het kan nu dus wel heel erg steamy gaan worden.

Denk aan: een atje gooien, één of meerder shotjes drinken, een kledingstuk uit trekken of op save spelen en één of meerdere slokken nemen. Door middel van deze regels worden alle deelnemers nog fanatieker en wordt het een hele gezellige strijd.

Oh ja, valsspelen wordt afgestraft natuurlijk.

#8 At je zat

Voor dit spel heb je kaarten nodig. Vervolgens moet je de nummers 2 t/m 7 uit het spel halen. De overige kaarten ga je goed schudden en leg je in het midden van de tafel. Iedereen heeft een vol glas drinken nodig en dan kan het spel beginnen. Elke speler trekt omstebeurt een kaart en elke kaart heeft een andere betekenis:

 • Aas: iedereen moet een atje gooien.
 • Heer: degene rechts van jou moet een atje gooien.
 • Vrouw: degene links van jou moet een atje gooien.
 • Boer: je moet zelf een atje gooien.
 • 10: je mag iemand uit kiezen die een atje moet gooien.
 • 9: degene die het laatst gedronken heeft moet nog een keer een atje gooien.
 • 8: niks doen, de volgende speler is aan de beurt.
 • Joker: mag je houden en inzetten als je niet meer kunt (een vrijstelling dus).

Zodra je glas leeg is moet je deze opnieuw vullen. Je blijft drinken tot alle kaarten zijn weggespeeld.

#9 Twee leugens één waarheid

Dit spel is een oude bekende. Je verzint twee verhalen die niet gebeurt zijn en één verhaal die daadwerkelijk is gebeurd. Dit ga je vertellen aan je tegenspeler(s). Als zij raden welk verhaal echt gebeurd is dan moet jij een shotje nemen die je tegenspeler(s) mogen bepalen. Als zij niet het goede antwoord weten te raden dan mag jij een shotje voor hun inschenken.

Super simpel, maar wel een erg leuk spel. Vooral als je elkaar nog niet zo goed kent.

#10 Russian roullete

Dit is een drank spel dat viral ging op TikTok. Stel je voor je bent met acht mensen die meespelen. Dan zet je acht bekers op tafel, zeven met water en één met vodka. De bekers worden door elkaar gehusseld en iedereen pakt er één. Je mag niet ruiken aan de beker en zodra je er één hebt gekozen mag je niet meer wisselen. De groep telt met zijn alle af en bij nul drinken jullie allemaal de inhoud leeg.

Hoe meer rondes je doet, hoe meer vodka en minder water je in het spel kan doen. Des te leuker wordt het. Ook kan je nog bonus dingen toevoegen zoals bijvoorbeeld: je moet raden wie de vodka had en als je het goed raad mag je één slok aan iemand naar keuze uitdelen. Met deze drank spellen wordt jouw avond sowieso onvergetelijk! Let’s party.