Je vagina. Soms je beste vriendin en soms je grootste vijand. Soms wil je liever niet met d’r maar zonder haar kan je zeker niet. Na al die jaren dat je al met haar bent zou je denken dat je zo’n beetje alles wist over haar, maar waarschijnlijk is één van de drie onderstaande feitjes voor jou ook nieuw.

wat jij nog niet wist over je vagina FEM FEM header

1. Je kan blauwe ballen krijgen

Wat?! Blauwe ballen, roze ballen, of blauwe muren. Geef er maar een naam aan. Voor diegene onder ons die geen idee heeft waar we het over gaat, blauwe ballen krijg je als gevolg van seksuele frustratie. Hiermee wordt niet bedoeld dat jij je frustreert om seks maar dat je als gevolg van heftige, pijnlijke of een te veel aan seks (dit kan blijkbaar) pijn hebt. Vele van ons denken misschien aan een SOA of een infectie als ze deze klachten hebben. Maar blauwe “ballen” zijn dus bij vrouwen ook gewoon een ding en gelukkig is er niks ergs aan.

2. Een orgasme kan menstruatiepijnen verlichten

Voor degene die dit dus nog niet wisten: dit is het perfecte excuus om ook tijdens je “period” te masturberen of seks te hebben.

wat jij nog niet wist over je vagina illustratie FEM FEM

3. Dat plekje bij je vagina hoeft geen ingegroeid haartje te zijn

Als deze pijnlijke plekjes rondom je vagina daadwerkelijk ingegroeide haartjes zijn, gaan ze uit zichzelf wel weer weg. Maar zulke plekjes kunnen ook iets zijn dat erger is: als ze lang blijven zitten is het goed om dit even na te laten kijken door je huisarts of gynaecoloog.