Wij snappen ook wel dat je op een filmavond met de man van je dromen niet voorstelt om ‘Mean Girls’ op te zetten. Met de onderstaande drie films laat jij zien dat je kennis hebt van goeie films die nog maar weinig mensen kennen, én dat je geïnteresseerd bent in wat er gaande is in de wereld! 

Lion

Dit is een favoriet van ons. De film (bekroond met een acht op IMDB) gaat over de Indiase Saroo, die op vijfjarige leeftijd per ongeluk vast komt te zitten in een trein die hem uiteindelijk naar Calcutta brengt. Hij groeit op op de straat en wordt uiteindelijk geadopteerd door een familie uit Tasmanië. Hij heeft hier een fijne, liefdevolle jeugd. Toch merkt dat hij  af en toe behoefte heeft om zijn roots in India te ontdekken. Hij weet alleen niet meer waar hij precies vandaan komt. In ‘Lion’ gaat hij op zoek naar herinneringen en clues, die hem naar zijn familie in India kunnen leiden. Let wel: dit is een tranentrekker. We adviseren je dus om je mascara en uitgebreide make-up routine even te laten schieten voor deze avond.

 

 

Moonlight

Moonlight, een film over LGBTQ+, heeft in 2017 zelfs een Oscar gewonnen. De film gaat over Chiron, een zwarte Amerikaan, in het jaar tachtig. Hij is opgegroeid met een crackverslaafde moeder in een slechte buurt in Miami. Hij is verlegen en teruggetrokken, en wordt vaak gepest. De film gaat over de verschillende levensfasen die hij doorloopt en zijn zoektocht naar liefde en zijn seksualiteit. Wederom een vrij emotionele film, maar hiermee laat je wel gelijk zien dat je meer dan alleen romcoms aan het bingewatchen bent! 

 

 

Adú

Deze is ook vrij heftig. Gezien we nu veel te maken hebben met migranten en vluchtelingen door onveilige leefomstandigheden, lijkt dit ons een logische film om te delen. Adú belicht verschillende verhalen, het eerste (enorm zielige) verhaal gaat over een zesjarig kind en zijn zus die met man en macht Europa willen bereiken vanuit Kameroen. De tweede storyline gaat over een Spaanse milieuactivist die stroperij moet bestrijden en zijn losgeslagen dochter, die hem bezoekt in het Afrikaanse land. De derde verhaallijn draait om een groep burgerwachten die de Spaanse grens moeten bewaken, gezien hier veel immigranten oversteken. Alledrie de verhalen draaien om de verschillen én overeenkomsten die (mensen uit) Spanje en Afrika delen. 

 

Lees ook: Movie night at home? Check deze 5 tips om de pérfecte beamer te vinden