Oké, we moeten even eerlijk zijn want dit zijn cijfers uit Amerika. Helaas is hier nooit onderzoek naar geweest in Nederland maar toch vonden wij het de moeite waard om te delen. Het gaat namelijk om veertig miljard dollar. VEERTIG. Dat is bijna een reden om nóóit meer te drinken.

dronken online shoppen FEM FEM

Het gaat in totaal om $39.4 miljard dollar wat in 2018 in Amerika is uitgegeven aan online shoppen terwijl mensen iets te diep in het glaasje hadden gekeken.

Het onderzoek

Afgelopen februari hebben Finder.com en Pureprofile 2,100 volwassenen in de gaten gehouden om te zien wanneer ze het meest online shoppen. Wat bleek: dit gebeurde regelmatig na het nuttige van alcohol. En wil je weten wat het meest werd gekocht? Geld werd het meest uitgegeven aan eten. 52% van de respondenten gaf aan dat ze hun geld uitgaven aan eten want van alcohol kregen ze honger (drunk snacking noemen wij dat).  Maar niet alleen het bestellen van pizza was populair. Ook het kopen van schoenen en kleding (43.22%) en sigaretten (30.26%) gebeurde regelmatig na een borrel.

De meest bizarre bestellingen

In de categorie buitensporig hadden 10% van de respondenten aangegeven dat ze wel eens een auto hadden gekocht. 14% boekte vakanties en als je het wil hebben de meest bizarre bestelling ooit is het van een man die toen hij dronken was een varken, een pauw, en een gigantische salamander kocht. En ken je het verhaal van een stel die ooit zo dronken waren geworden tijdens hun huwelijksreis dat ze besloten het hotel waar ze bleven in Sri Lanka te kopen? True story.

Nog meer cijfers

Volgens het onderzoek gaven beschonken mensen gemiddeld $447.57 dollar uit. Dit was blijkbaar bijna het dubbele van het jaar daarvoor. De mensen die het meeste geld uitgaven waren millennials (ongeveer zo’n $1,047 dollar).

Afijn, jullie snappen, we zijn benieuwd naar de cijfers in Nederland. En ook vooral wat de meest vreemde dingen zijn die mensen kopen als ze dronken zijn.

Wist je trouwens dat samen dronken worden het geheim is van een succesvolle relatie?