De één is gezegend met gezonde lokken die er altijd tip top uitzien, de ander heeft helaas wat meer tijd nodig voor het verzorgen van haar haar. Droog haar is een veel voorkomend probleem en vervelend om mee te dealen. Toch kun je er uiteraard wat aan doen om het op te lossen. Wij gingen op zoek naar de beste tips: zo kun je droog haar herstellen.

Hoe ontstaat droog haar?

We nemen je eerst even snel mee in het proces van haar wat droger wordt. Voorkomen is namelijk altijd beter dan behandelen. Droog haar kan op veel manieren ontstaan. Je zult dus op zoek moeten gaan naar de oorzaak van jouw droge haar. Dit kan bijvoorbeeld te heet douchen, te veel föhnen, verven of een tekort aan vitamines zijn, maar er zijn echt veel meer oorzaken.

droog haar herstellen

Droog haar herstellen

Wanneer het eenmaal zo ver is kun je niets anders dan droog haar herstellen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Wij hebben de zeven beste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Vitamine A

Zorg er ten eerste voor dat je voldoende vitamine A binnenkrijgt. Genoeg vitamine A zorgt namelijk voor voldoende talgproductie, wat er weer voor zorgt dat je haar niet droog wordt. Vitamine A zit in onder andere in vlees, vis, zuivelproducten, groente en fruit.

2. Stoppen met heet water

Hoe heerlijk het ook kan zijn om de douche lekker heet te zetten: stop ermee! Te warm water zet je haarschubben open, waardoor je haar pluizig en dof wordt. Dit wil je niet!

3. Minder haar wassen

Hoewel het heerlijk kan zijn om dagelijks je haren weer te voorzien van een fris geurtje, is het eigenlijk super slecht voor je lokken. Beperk het wassen echt tot 2-3 keer per week. Shampoo zorgt er namelijk voor dat de talg op je hoofdhuid ook steeds verdwijnt. Dit heb je nodig om je haar vettig te houden, wat weer zorgt voor een glansje. Droog haar herstellen betekent dus minder wassen!

4. Vermijd alcohol in haarproducten

In veel haarproducten zit alcohol verwerkt. Deze kun je het beste meteen in de prullenbak gooien! Alcohol reinigt goed, maar zorgt ook voor uitdroging. Precies wat je niet meer wil!

5. Stop met hitte

Jep, geen geföhnde of gekrulde haren meer. Althans, niet dagelijks. Deze zorgen namelijk ook heel snel voor uitdroging. Op z’n tijd kun je het best een keertje doen. Doe het dan op een lagere temperatuur en gebruik van te voren een heat protector!

6. Neem een hoofdmassage

Treat yourself! Het is heerlijk om een hoofdmassage te krijgen, maar het is ook nog eens heel goed voor je droge haar. Massage stimuleert namelijk de talgproductie, waardoor het vet zich sneller verspreid en je haar weer iets minder droog wordt.

7. Plan een nieuwe afspraak bij de kapper

Wanneer je droog haar hebt, heb je vaak ook last van gespleten haarpunten. Hierdoor ziet het er een stuk droger uit. Ga dus regelmatig naar de kapper en laat die gespleten haarpuntjes er af knippen. Zo zien je lokken er weer helemaal gezond uit en kun je droog haar herstellen!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NR78 (@nr78.aveda)

Lees ook: 8 dingen die je moet eten voor lang en gezond haar