We dromen allemaal zo’n twee uur per nacht! Wow what? Ja, je bevindt je ongeveer twee uur in een lichte slaap, waarin je droomt. De ene keer herinner je wel dat je hebt gedroomd en wat je dan precies hebt gedroomd. De andere keer kun je je er helemaal niks meer van herinneren. Dromen zijn eigenlijk vaak bijzonder, maar betekenen wel wat. Droom je dat je valt? Dat heeft ook een betekenis. Wij vertellen je wat dit betekent en wat je ermee moet doen.

droom je dat je valt
Bron: Pinterest

Droom je dat je valt? Je bent niet de enige

Onderzoek wijst uit dat je lang niet de enige bent die droomt dat je valt. Kijkend naar Google zoektermen wordt dit namelijk dagelijks onwijs veel opgezocht door heel veel mensen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, girls. Geen zorgen!

Wat betekent het als je valt in je droom?

Vallen in je droom voelt angstaanjagend en is daardoor niet per se onze favoriete droom. Maar wat betekent deze droom dan precies? Volgens psychologen hebben dromen eigenlijk altijd te maken met wat er op dit moment in je leven speelt. Een symbolische betekenis dus. Dromen dat je valt, komt dus vaak voor en staat voor gevoelens als ontoereikendheid, zwakte en onzekerheid.

Herkenbaar? Dromen dat je valt kan betekenen dat je op dit moment niet helemaal lekker in je vel zit. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je de controle een beetje kwijt bent of dat je iets mist in je leven, waardoor je meer last hebt van stress en anxiety.

Wat moet je met deze informatie?

Je kunt een droom over vallen dus eigenlijk zien als je eigen wake-up call. Het is de reminder van jezelf dat je moet werken aan de situatie waar je in zit om het zo beter voor jezelf te maken. Het is dan dus tijd om de controle terug te pakken en te werken aan een betere mentale gezondheid.

Let ook op hoe het vallen voelt. Vallen in je droom mét een gevoel van stress, betekent dat je nog even aan de bak moet. Voel je je er wel content bij? Dan ben je misschien op de goede weg. Luister goed naar je onderbuikgevoel!

Lees ook: Wat beteken dromen over je crush?