Diploma in zicht, al een tijdje in de pocket of al een aantal jaren werkervaring maar er toch achter komen dat hetgeen wat je doet niet je droombaan is. Maar wat is nou precies je droombaan en waar ben je naar op zoek? Nou, wellicht kunnen wij jullie daarbij helpen. Heb je namelijk ooit overwogen om iets te zoeken binnen Defensie en weet je wat daar überhaupt de mogelijkheden zijn?

droombaan defensie FEM FEM

Defensie als werkgever

Vrede en veiligheid, de dagelijkse missie van Defensie waar niet alleen mannen, maar ook vrouwen aan willen bijdragen. Een bijzonder beroep waarbij je blind moet kunnen vertrouwen op de man of vrouw naast je, en vice versa. Defensie is niet alleen maar vechten en schieten, het is zo veel meer dan dat. Hier kan je doen waar je goed in bent, zoals anderen helpen, samenwerken met leuke collega’s én geen één dag is hetzelfde.

Defensie voor vrouwen

Vooralsnog is het percentage mensen werkzaam bij Defensie meer man dan vrouw. Hoogstwaarschijnlijk omdat men het alsnog te veel koppelt aan een ‘mannenwereld’ met veel gevechtsfuncties maar er zijn tal aan andere mogelijkheden; Defensie heeft meer dan alleen de infanteristen. Er zijn veel verschillende vakgebieden waarin je ook een bijdrage levert aan een professionele defensieorganisatie – en daarmee indirect meewerkt aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan techniek, ICT, rechten, logistiek, catering, bouw en zorg. Het is een veelzijdige organisatie waar je zeer uiteenlopende werkzaamheden kunt verrichten met vele aspecten die vrouwen belangrijk vinden bij het zoeken naar een baan.

  • Helpen en hulp bieden

Ben je erachter dat je liever iets in de zorg doet dan kan dat ook hier. Als militair geneeskundige bij Defensie kun je overal ter wereld terecht en kunnen de militairen rekenen op de beste medische zorg. Werken als arts, verpleegkundige, fysiotherapeut, apotheker of tandarts – dit zorgt niet alleen voor medische praktijkervaring maar ook voor een unieke levenservaring.

  • Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen – iets waar je constant mee bezig bent als je bij Defensie werkt. Doordat geen enkel dag hetzelfde is leer je elke dag iets nieuws op de werkvloer wat ook voor uitdagingen kan zorgen, persoonlijke ontwikkelingen én bijzondere ervaringen. Iets waar je als werknemer baat bij hebt, maar ook je werkgever. De mogelijkheden voor (persoonlijke) ontwikkelingen bij Defensie is een belangrijke factor bij je keuze om hier te gaan werken.

  • Samenwerken met collega’s en teamwork

De mensen binnen Defensie vormen een bijzondere groep. Kameraadschap is binnen deze organisatie zo hoog dat je, zoals we al aangaven, blind leert te vertrouwen op de man of vrouw naast je, en zij op jou. Een aspect wat eigenlijk zowel mannen áls  vrouwen belangrijk vinden op de werkvloer. Er is zelfs een onderzoek geweest van de Massachusetts Institute of Technology wat concludeerde dat vrouwen er juist ook voor zorgen dat een team goed functioneert. Zij dragen bij tot de emotionele intelligentie van werkgroepen wat de collectieve intelligentie verhoogt.

  • Organiseren

Ja, ZZP werk is tegenwoordig populair. Maar jij merkt toch dat je meer behoefte hebt aan een plek die niet alleen professionaliteit uitstraalt maar ook professioneel is. Een organisatie met groei mogelijkheden en waar alles tot in detail goed geregeld is.

Werken bij Defensie

Toe aan een verandering van functie, werkgever of branche? Vergeet je ook niet te verdiepen in de mogelijkheden binnen Defensie. Het is zo’n brede organisatie waardoor er gegarandeerd een functie tussen zit die een perfecte match is voor jou. Alles wat je zoekt vind je bij Defensie.