We denken dat alle vrouwen het wel eens hebben meegemaakt, de rol van een ‘wingwoman’. Ziet jouw vriendin een knappe man aan de bar maar ze is te verlegen om naar hem toe te gaan, of jij hebt iemand ontmoet waarvan je denkt dat het een perfecte match zou zijn voor je vriendin – jij stapt er op af en geeft eigenlijk het eerste zetje.

wingwoman FEM FEM

Het is misschien niet altijd even makkelijk, maar mocht je denken dat jij best wel pro bent wat betreft jouw vriendinnen helpen aan de man, dan hebben wij misschien wel jouw droombaan gevonden. Je kan namelijk aan de slag als een professionele wingwoman. En het betaalt nog best goed ook.

Hoe Wat Waar

Nadat er een online onderzoek had plaatsgevonden was men erachter gekomen dat 12% van de vrijgezellen nog steeds hun partners ontmoeten tijdens het stappen. Dit was reden genoeg voor Bark.com om een wingwoman/wingman service te lanceren waarbij je als vrouw ongeveer £30 (omgerekend zo’n 33 euro) per uur kan verdienen om samen met clienten op pad te gaan en ze te helpen bij het introduceren van mogelijke dates.

Het is natuurlijk de bedoeling dat jij, als wingwoman, niet flirt of dates voor jezelf probeert te regelen terwijl je met een klant op pad bent. Je helpt ze enkel bij het proces om ze voor te stellen aan anderen.

Kai Feller, mede-oprichter van Bark.com, geeft aan waarom ze dit platform hebben opgezet: ‘We’ve received hundreds of requests this year looking for dating professionals on the platform. The main reason we’ve seen is that online dating isn’t working for them and/or their friends are all coupled up and can’t help them anymore. The main point of Bark.com is for members of the public to be able to find local services that they need in an easy way.’

Afijn, is deze job jou op het lijf geschreven? Hier kan je solliciteren.

Lees ook: zo ben jij de perfecte wingwoman voor je vriendin.