Ben jij blij met jouw huidige baan of kan het voor jou gevoel altijd beter? Hoe weet je nou eigenlijk zeker of jij je droombaan hebt gevonden? Ga je dan iedere dag met plezier naar je werk of hoe zit dat eigenlijk?

Droombaan FEM FEM

Een betaalde hobby

Je staat met plezier op, omdat je zin hebt in vandaag. Je kunt dan wel 10 keer snoozen, omdat je gewoon een slaapkop bent, maar eenmaal wakker heb je zin in vandaag. Je krijgt veel voor elkaar in 1 dag, omdat je de motivatie hebt om dingen af te ronden. Jouw baan voelt ook niet als werk, het is meer een hobby. Wat is er nou beter dan betaald worden voor je hobby? Zondagavond kun je niet wachten om weer aan de slag te gaan, dat is een echte droombaan.

200% motivatie

Je gaat er altijd voor 200%, je vindt het leuk wat je doet dus waarom zou je niet alles geven wat je hebt? Je moet ook volledig achter je keuzes staan, je concept en taken. Als je dit niet doet kun je beter iets anders zoeken, je moet trots zijn op je werk en het niet afraffelen. Je weet pas echt of je momenteel jouw droombaan hebt als je houdt van hetgeen wat je doet. Dit kun je ook merken aan langer doorwerken dan ‘normaal’ of niet stoppen totdat het perfect is. Je doet alles met passie en dat zorgt ervoor dat je het niet erg vindt om een paar uurtjes door te gaan.

Betrokkenheid

Zelfs als je niet aan het werk bent, ben je er nog steeds mee bezig. Dit betekent niet dat je een workaholic bent, het betekent dat je betrokken bent bij je baan. Je spreekt bijvoorbeeld op je vrije dag af met wat vrienden in een leuk nieuw cafeetje waar je nog nooit geweest bent. Het kan dan voorkomen dat bijvoorbeeld het interieur, het concept of het café zelf  jou inspireert. Misschien kun je jouw kantoor ook omtoveren tot dit leuke interieur of kun je dit concept misschien vertellen tijdens de volgende vergadering of schrijf je een nieuw artikel over deze nieuwe hotspot. Het kan allemaal met jouw droombaan.

Jezelf zijn

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste: je kunt jezelf zijn. Je hebt een klik met je collega’s en zelfs met de baas kun jij wel overweg. Je voelt je fijn op de werkvloer en daardoor kun je ook alles geven wat je in je hebt, je hebt niet het gevoel dat je je moet inhouden. Jullie kunnen uren lang kletsen over van alles, maar als er gewerkt moet worden dan gaat dat ook goed. Lunchpauzes, uitjes en borrels zijn nooit saai of ongemakkelijk.

Lees ook: Je mag genieten. Zo houd jij werk en privé gescheiden