Ga jij binnenkort na een jaar hard werken eindelijk op vakantie? Dan is het niet zo gek dat je je zorgen maakt of jouw vlucht wel gaat – en of je hem door die lange rijen op Schiphol niet zal missen. Herkenbaar? Don’t stress, want met deze tips kom je zorgeloos op je vakantiebestemming aan.

drukte op schiphol
Bron: Netflix

Met deze tips kom je zorgeloos op je vakantiebestemming aan

De lange rijen op Schiphol en vluchten die regelmatig geannuleerd worden: het zorgt voor behoorlijk wat stress. Terwijl dat natuurlijk niet de bedoeling is van een vakantie. Wil jij zo zorgeloos mogelijk op je vakantiebestemming aankomen? Check dan onze tips, want hierdoor moet alles goed komen! 

Kom een beetje op tijd

Deze tip had je zelf natuurlijk ook wel kunnen bedenken, maar het is gewoon erg belangrijk dat je er op tijd bent. Zo hoef je niet met te veel stress in de rij te gaan staan. We get it, als je ’s nachts vliegt is het niet echt relaxed om er ontzettend vroeg te zijn. Maar probeer echt rekening te houden met drie tot vier uur van tevoren. 

Check alvast online in

Het is natuurlijk wel makkelijk dat je tegenwoordig ook online in kunt checken, helemaal nu het zo druk is op Schiphol. Check dus alvast online alles in, zodat je die rij tenminste kunt overslaan. Daarnaast is er nu ook een regeling gemaakt om wachttijden op Schiphol te verkorten, zo hebben Corendon en Transavia geregeld dat reizigers online kunnen inchecken en een koffer pick-up service aan de reis kunnen toevoegen. Hierdoor worden je koffers thuis opgehaald en hoef je hiervoor dus ook niet meer in de rij te staan.

Boek je vlucht om naar andere luchthavens

Het is slim om je vlucht om te boeken via regio-velden als Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven als je een flex-ticket hebt. Veel populaire vakantiebestemmingen vliegen namelijk ook vanaf Eindhoven. Het enige nadeel aan zo’n flex-ticket is dat je extra kosten betaalt als het ticket dat je gaat kopen duurder is… Dus mocht je een reis gaan boeken, boek dan vooral een flex-ticket, want dit kost ongeveer tien euro en zo kun je gemakkelijk je vlucht omboeken naar een andere luchthaven. 

Probeer niet te veel te stressen

We begrijpen helemaal dat je stiekem voor wil dringen als je die rijen buiten Schiphol al ziet, maar probeer niet te veel te stressen als je in de rij staat. Jezelf onder controle houden is waarschijnlijk lastig, maar door te stressen zal de rij waarschijnlijk niet veel sneller doorlopen. Dus blijf in het hier en nu, doe wat je kunt en laat het gewoon los. Er komt uiteindelijk wel een oplossing als je het vliegtuig echt niet haalt. Probeer het allemaal een beetje positief in te zien, want je gaat tenslotte op vakantie!

Vertrek vanaf een Duits vliegveld

Mocht je de chaos op Schiphol niet eens willen proberen, dan kun je natuurlijk ook je vlucht omboeken naar onze Duitse buren. Grote kans, dat het hier waarschijnlijk ook ontzettend druk is, maar je kan het altijd proberen. Wie niet waagt wie niet wint! 

Lees ook: 5 perfecte last minute vakanties voor jou en je vriendinnen