In Dubai voel je je de koningin te rijk. Een stad midden in de woestijn met immense gebouwen, luxe warenhuizen en onbegrensde mogelijkheden. Wil je indoor skiën? Dat kan. Wil je urenlange strandwandelingen maken? Ga je gang. Wil je slapen in een 7-sterren hotel? Kan geregeld worden. Alles is mogelijk in Dubai en deze dingen wil je niet missen wanneer je deze indrukwekkende stad bezoekt.

dubai-luxe-stad-femfem

Burj al Arab

Het laatste puntje dat we benoemden, het 7-sterrenhotel bezoeken is mogelijk, maar gaat niet zomaar. Je mag het hotel namelijk alleen bezoeken als je gast bent en dit is voor de ‘normale’ mens niet echt betaalbaar. Maar er is een goedkopere manier om dit hotel binnen te komen. Ook dan moet je er nog €120,- voor over willen hebben, maar voor dit bedrag is het mogelijk om een high tea in het hotel te boeken, waar je de Skyview Bar van kunt genieten (met spectaculair uitzicht over de hele stad). Het hotel wordt wel gezien als het meest luxe hotel ter wereld en het enige 7-sterrenhotel. Kun je je dus wel voorstellen hoe spectaculair dit is.

Foto via Christoph Schulz via Unsplash
Foto via Christoph Schulz via Unsplash

Dubai Mall

Natuurlijk mag de spectaculaire Dubai Mall niet overgeslagen worden. Met de ruim 1200 winkels en een half miljoen vierkante meter aan winkeloppervlakte, is het het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Ja, nog een record. Maar natuurlijk bestaat deze mall niet enkel uit winkels. Wanneer jij aan het shoppen bent, kan je vriend losgaan op de indoor ijsbaan, een filmpje pakken in de bioscoop met 22 zalen of een rondje lopen door het grootste indoor aquarium ter wereld. Als afsluiter geniet van de grootste fonteinshow ter wereld.

Burj Khalifa

Dubai houdt ervan om records te breken. De Burj Khalifa is namelijk de hoogste toren ter wereld. Met een totale hoogte van 828 meter, is de toren niet te missen in Dubai. Echter kun je de toren tot ‘slechts’ 555 meter beklimmen. Het eerste observatiedek is te vinden op de 124e etage, wat 452 meter boven de grond te vinden is. Met een speciale lift met diverse beeldschermen heb je de mogelijkheid om het nog een tandje spectaculairder te maken. Deze lift brengt je namelijk naar de 148e verdieping, wat je een indrukwekkend uitzicht biedt over de gehele stad.

Foto via iStock
Foto via iStock

Dubai Creek

Vaar met een bootje (wat je slechts 30 cent kost) over de Dubai Creek en plan verschillende stops bij de Souks, traditionele kraampjes in het oude centrum. Ga vooral even langs bij de Gold Souk, waar je echt goud kunt kopen voor een prikkie (in verhouding met Nederland), dit omdat Dubai geen belasting kent. Ook de Spice Souk mag je niet overslaan. Dit walhalla aan kruiden trekt je niet alleen naar zich toe door de vele geuren, maar ook door het prachtige plaatje dat gecreëerd wordt door de vele verschillende kleuren kruiden.

Desert safari

Wanneer je iets actiefs wil ondernemen, is de desert safari toch wel zeker een aanrader. Op een quad of kameel race je door de woestijnduinen, op de kameel misschien iets minder snel, maar niet minder spectaculair. De schoonheid van de woestijn komt op alle fronten naar voren en als je geluk hebt, mag je de prachtige zonsondergang bekijken. In een woestijnkamp geniet je vervolgens van een heerlijk diner met buikdanseressen op de achtergrond.

Foto via Jakub David via Unsplash
Foto via Jakub David via Unsplash

Palm Jumeirah

Het welbekende beeld van Dubai, het palmboomvormige eiland. Op het einde van dit eiland vind je het Atlantis Hotel. Een sprookjesachtig hotel, dat zeker een bezoekje waard is. Net als Burj al Arab is ook dit hotel maar voor een klein deel beschikbaar voor niet-gasten. Naast dit hotel vind je Aquaventure, een waterpark. Vanaf het privé strand van dit waterpark heb je een super mooi uitzicht.

Dubai biedt je onbegrensde mogelijkheden, ongekende luxe, immens hoge gebouwen en indrukwekkende plekken. Houd jij wel van al deze luxe? Bekijk dan ook zeker dit hotel op de Malediven dat je absolute droombestemming is.