Het was de comeback waar iedereen op had gewacht: Bella Hadid. Ze stapte deze week eindelijk weer op de catwalk tijdens de Milaan Fashion Week. Het publiek was in extase, verheugd om te zien dat Bella na een moeilijke periode van gezondheidsproblemen weer schitterde. Maarre, was het wel Bella Hadid?

Dubbelganger Bella Hadid
Bron: @bellahadid

Dalton Dubois

Het blijkt helemaal niet Bella Hadid te zijn die de show steelt, maar een jonge verschijning genaamd Dalton Dubois (24). Het publiek, modejournalisten en zelfs doorgewinterde fashionista’s vielen voor de perfecte illusie. “Wij herkennen die iconische jukbeenderen uit duizenden”, schreef Cosmopolitan vol lof. Grazia was er eveneens van overtuigd dat Bella was teruggekeerd naar de catwalk. Toch werd al snel duidelijk dat iedereen zich had vergist. Vogue moest de verbluffende waarheid onthullen: Dalton was de onopvallende dubbelganger van Bella.

Voor Dalton was dit niet haar eerste optreden bij Fashion Week. Vorig jaar maakte ze haar debuut tijdens de Burberry-show, waar Bella destijds ook voor liep. Het lijkt er sterk op dat Diesel, het kledingmerk achter deze geniale stunt, een statement wilde maken. Dit deden ze door iemand te casten die Bella Hadid tot in perfectie nabootst.

Gelukkig kon Dalton de humor van de situatie wel inzien. Op haar Instagram-account deelde ze haar ervaringen met haar volgers: “Ik kon alleen maar lachen.” Ze bedankte creatief directeur Glenn Martens hartelijk “voor het laten voelen van mijn sexy zelf en het vertrouwen om de show af te sluiten”, zo schreef ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dalton DuBois (@itsdaltond)

Hoe gaat het met Bella Hadid?

Wat betreft Bella Hadid, lijkt ze voorlopig nog steeds de rust te bewaren. Het supermodel moest in april noodgedwongen een stap terug doen vanwege intensieve behandelingen voor de ziekte van Lyme, een infectieziekte die wordt overgebracht door de beet van teken die besmet zijn met de Borrelia-bacterie. Haar strijd tegen deze slopende ziekte heeft haar terugkeer naar de catwalk uitgesteld, maar haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen inspireren velen in de industrie.

De onthulling van de Bella Hadid lookalike, Dalton Dubois, zal zeker nog lang worden herinnerd als een van de meest onvergetelijke momenten van de Milaan Fashion Week. Hoewel Dalton het perfect deed, hopen wij dat Bella zich snel beter voelt.