Sta jij nog steeds regelmatig op de foto met een duckface? Dan moet je hier blijkbaar zo snel mogelijk mee stoppen, want de duckface is helemaal verleden tijd! Er is zelfs al een opvolger. Lees verder voor een nieuw lesje foto’s maken!

duckface is niet meer hip

Dé duckface

Ongeveer een decennium geleden raakten we bekend met dé duckface. Yes, we zijn echt al zó oud. Kim Kardashian gooide deze look de wereld in en sindsdien nemen mensen het massaal over. Voor wie niet weet wat we bedoelen met een duckface, leggen we het gewoon nog even uit. Als je met je lippen getuit en je wangen ingetrokken op een foto poseert, maak je eigenlijk een duckface. Hij wordt ook wel zo genoemd, omdat eendjes ook van die getuite snaveltjes hebben. Hoewel de overeenkomsten moeilijk te vinden zijn, lijkt dit de beste vergelijking. Wij vinden het vooral lijken op het gezicht dat je trekt als je een kusje geeft!

Populair of niet?

Goed, veel mensen namen deze look over op foto’s. Het werd zó populair dat het woord zelfs zijn plekje vond in de woordenboeken. Toch was er ook veel kritiek. Met name tienermeisjes namen deze look over, want zij namen Kim Kardashian als voorbeeld. Volwassen mensen zagen hiervan de trend niet meteen in. Misschien dat de duckface daar zijn naam dan ook aan dankt. Toch zien we anno 2023 de duckface nog steeds regelmatig op foto’s verschijnen. Maarre, volgens een TikTokker kun je er nu maar beter zo snel mogelijk mee stoppen. Een nieuwe ster is geboren en zij staat te popelen om haar entree te maken in de wereld van selfies. Bye bye duckface: de duckface is officieel verleden tijd!

Opvolger van de duckface

Nieuwe generaties komen opzetten en hebben zo hun eigen trekjes en ideetjes op sociale media. TikTokker Strawberrymilkmob deelt op TikTok iets dat haar opvalt. Generatie Z doet dus niet meer aan de duckface, maar kiest voor een ander gezicht op de kiekjes. Ze noemt het voor het gemak maar even de scrunchface, omdat het lijkt alsof je gezicht zich helemaal opvouwt. Ze probeert het ook even voor te doen, maar beweert dat het er bij iedereen schattig uitziet behalve bij haar.

De bedoeling is dus dat je je ogen een beetje dichtknijpt, de neus omhoog trekt én ook nog lacht. Enne, dat allemaal tegelijk om het perfecte scrunchface te maken! De uitleg is misschien een beetje vaag, maar don’t worry, we got you! Hieronder de uitleg in een filmpje!

@strawberrymilkmob♬ original sound – Strawberrymilkmob


Wij weten niet of we kunnen wennen aan deze nieuwe ontwikkeling, maar we gaan ons best doen! Voorlopig oefenen we nog even in de spiegel, zodat het er in ieder geval niet uitziet alsof we heel hard moeten niezen.