Gedumpt worden wilt niemand, maar iemand dumpen is ook niet bepaald een pretje. Het is namelijk kwetsend, maar wel beter dan bij iemand blijven waar je eigenlijk geen toekomst mee ziet. Maar is er eigenlijk een manier om het uit te maken wat het minst pijnlijk is? Het is onderzocht en het blijkt toch dat er één manier is wat het minst pijnlijk is, voor jezelf en voor de ander.

manier van dumpen FEM FEM

Het onderzoek

Wetenschappers van de universiteit Brigham in de Amerikaanse staat Utah hebben onderzoek gedaan naar de ”uitmaak techniek.” Voor dit onderzoek hebben ze 145 proefpersonen gebruikt en hebben ze gekeken wat hun reactie waren  op het slecht nieuws, waaronder dus hun reacties wanneer ze gedumpt werden.

Uit onderzoek is gebleken dat té eerlijk en direct zijn de beste manier is van uitmaken. Als je het gaat uitmaken moet je dus proberen om alles te zeggen wat je wilt zeggen en er niet omheen moet draaien. Wil je ervoor zorgen dat degene niet al te veel gekwetst wordt? Hoe hard en cliché het ook klinkt, eerlijk zijn is altijd het beste.

En mocht het zo zijn dat jij net bent gedumpt, onderzoekers hebben ook onderzocht wat de beste manier is om over een break-up heen te komen.