Tijd om keihard te rennen naar Action en je winkelmand te vullen met de nieuwste liquid producten uit het beautyassortiment. Deze lijken namelijk verdacht veel op de o zo mooie producten van Charlotte Tilbury. Maar je raadt het al, dan voor een inimini prijsje.

action dupe charlotte tilbury
Bron: @sophveeuwijk

Liquid producten

Anno 2023 (en sowieso ook 2024) smeren we onze wangen en jukbeenderen vol met liquid bronzer, blush en highlighter. Waarom? Omdat het een natuurlijk en glowy effect geeft, iets waar we tegenwoordig naar streven. De matte gezichten die we in 2018 zo geweldig vonden, hebben plaatsgemaakt voor natuurlijke glans. En daarvoor kun je dus het beste de producten van Charlotte Tilbury gebruiken. Want als er iets is wat Charlotte goed kan, dan is het die instant glow in een potje uitbrengen.

Nu snappen we, de make-up van Charlotte Tilbury is niet goedkoop. Al doe je – naar eigen ervaring – best wel lang met het product, kan een bronzer, highligter of blush van minimaal €30 er behoorlijk inhakken. Helemaal na die prijzige decembermaand. Gelukkig snapt Action dit en komt de winkelketen met een budgetproof variant op de proppen.

Dupe van Charlotte Tilbury bij Action

Via TikTok (waar anders?) strandden we op een video van @sophveeuwijk. Met de tekst: “Run, don’t walk to Action girlssss”, wordt het duidelijk. In de video zien we een vloeibare highlighter, bronzer en blush en één ding is duidelijk: de verpakking an sich is al een kopie van Charlotte Tilbury. Of het product net zo fijn is in gebruik, daar deelt de TikTokker niets over. Maar voor de prijs van €1,79 is dat wat ons betreft het proberen waard.

@sophveeuwijk Run don’t walk to the Action girlss 🎀 #charlottillbury #dupe #action ♬ In this darkness – _the0therw0man

Nóg meer dupes

Nog meer dupes van Charlotte Tilbury? Dan moeten we je ook bijpraten over de dupe van Charlotte’s Flawless Filter. Je kan dit product eigenlijk zien als een foundation, primer of als een BB-cream. Je moet echt voor jezelf uitvinden hoe jij dit product het fijnst vindt. Maar een ding is zeker: het zal je de glow van je leven geven. De Hollywood Flawless Filter is echt een musthave in je beautyroutine, maar deze alleskunner kost wel €44.

Het beautymerrk e.l.f. was zo aardig om de, bijna niet te onderscheiden dupe, te maken van de Hollywood Flawless Filter. Net als Hollywood Flawless Filter zorgt de Halo Glow Liquid Filter van e.l.f. voor een natuurlijke glans. TikTokker @mikaylanogueira laat ons zien hoe identiek de twee producten zijn.

En dan nu the big news. Dit product kost maar €15 en dat is €29 goedkoper dan die van Charlotte Tilbury.

@mikaylanogueira ELF COMING FOR CHARLOTTE TILBURY WITH A FLAWLESS FILTER DUPE??? #dupe #makeup #beauty #flawlessfilter ♬ original sound – Mikayla Nogueira