Yes, wederom weer een onderzoek waar wij volledig achterstaan en een concept wat eigenlijk al jaren terug is opgepakt door bedrijven zoals Google en Facebook: een dutje doen tijdens werktijd. Dokters hebben bevestigd dat een dutje doen (of powernap) tijdens het werk door er voor zorgt dat jouw productiviteit een boost krijgt.

dutje werktijd FEM FEM

Het maakt je alert, productief en het zorgt er ook voor dat je als werknemer gelukkiger bent dus beter laat je dit gelijk ook even aan je baas zien.

Onderzoek

Zo was het ooit een onderzoek van NASA wat suggereerde dat een dutje van 40 minuten ervoor zorgde dat de alertheid van astronauten aanzienlijk verbeterde, maar wat is nou de beste tijd voor iedereen met een kantoorbaan om even te snoozen? Het ideale moment is het begin van de middag, net na de lunch. Dit heeft alles te maken met de zogenoemde Circadian Ritme van het lijf. Je hebt toch wel eens een dipje na het eten van je lunch? Nou, dat is dus de reden dat je het beste dan even een paar minuten je ogen kan sluiten en daarna weer aan de slag kan gaan.

Valkuil

Maar let op, er schuilt ook een valkuil. Logisch dat wanneer je eenmaal lekker slaapt, je wil blijven slapen maar een powernap mag echt niet langer duren dan 20 à 30 minuten. Als je langer slaapt dan zul je in je REM niveau 3 slaap komen en dat resulteert in slapeloze nachten.

Dus nogmaals, laat dit vooral even aan je baas zien en je weet wat je te doen staat na de lunch vandaag: een dutje.

Lees ook: met deze tips kun je beter slapen in de hitte.