We hebben er allemaal waarschijnlijk wel eens over nagedacht hoe leuk het zou zijn om een bekende artiest uit te nodigen op een verjaardagsfeestje of tijdens je huwelijk. Toch vervaagt dat idee dan al snel naar de achtergrond als je vervolgens opzoekt wat je daarvoor moet betalen. Het kost namelijk nogal wat om een bekende artiest te boeken. Dit zijn de duurste Nederlandse artiesten.

duurste artiesten van nederland
Bron: @tinomartin

Duurste Nederlandse artiesten om te boeken

Dat je een aardig bedrag moet neerleggen om een Nederlandse artiest te zien optreden, is natuurlijk geen nieuws. Zo kwamen we er eerder al achter dat je voor artiesten als Suzan & Freek echt al enorme bedragen moet betalen voor een halfuurtje. Toch zijn deze bedragen een schijntje ten opzichte van wat andere artiesten vragen. Wij zetten de duurste Nederlandse artiesten op een rijtje en vertellen je wat je kwijt bent voor een halfuur.

5. Tino Martin

Wil je Tino Martin uitnodigen op je feestje? Dan kost dat je zo’n €12.500,-. Een behoorlijke zak met geld dus! Toch begrijpen wij goed waarom, want deze man is natuurlijk onwijs populair.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tino Martin (@tinomartin)

4. Gordon

Gordon woont op dit moment niet meer in Nederland, maar toen hij nog wel in Nederland woonde was hij ook te boeken. Dan betaalde je voor een optreden €12.750,-!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door André Hazes (@dretjehazes)

3. Jan Smit

Volendammer Jan Smit is natuurlijk één van Nederlands meest populaire artiesten, dus het is ook niet zo vreemd dat daar een prijskaartje aanhangt. Voor een optreden van een halfuurtje betaal je voor Jan Smit ongeveer €14.000,-.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

2. Gerard Joling

Ook Geer treedt nog regelmatig op, maar vraagt daar dan ook een behoorlijk bedrag voor. Ook voor een kort optreden van Gerard Joling betaal je al €14.000,-! Dan kun je wel rekenen op een leuk feestje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling)

1. André Hazes

Je zou het misschien niet denken maar de welbekende André Hazes is Nederlands duurste artiest! Hoewel hij de afgelopen tijd maar weinig ingehuurd werd, mede door zijn persoonlijke situatie, is hij nog steeds wel te boeken. Daar betaal je dan €19.5000,- voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door André Hazes (@dretjehazes)