Heerlijk! Het is dé tijd van het jaar om een vakantie te boeken. Uren struinen op websites, foto’s bekijken van idyllische oorden én prijzen vergelijken van vliegtickets of hotels. Want ja, al die bedragen bij elkaar vormen een behoorlijk bedrag en je moet het maar wel allemaal kunnen betalen. Met déze tactiek spaar je €500 voor je vakantie, zodat je je over geld geen zorgen hoeft te maken.

€500 voor je vakantie
Bron: Unsplash

Vakanties zijn duur

De zomervakantie zit er aan te komen, dus het boeken van een vakantie moet wel bijna gebeuren. Helaas merken we ook dat de prijzen van vakanties torenhoog zijn. Het boeken van een vakantie voor een prikkie zit er vaak niet meer in. Daarbij zul je ook op tijd moeten beginnen met het sparen, want anders is het onbetaalbaar. Maar hoe spaar je binnen een korte tijd genoeg geld voor een hele vakantie? Het gaat immers om een hoop geld.

€500 voor je vakantie sparen

We zetten eigenlijk bijna allemaal per maand geld apart om te sparen, maar dat is vaak voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een buffertje, een nieuwe auto of een mooie jurk. Waar je waarschijnlijk ook voor moet sparen, is vakantie. Vakanties kosten namelijk nogal wat dus veel mensen kunnen dit soort bedragen niet zomaar ophoesten. Wil je dus op vakantie? Dan zal je op tijd moeten beginnen met sparen, zodat je het kunt betalen wanneer je klaar bent om te boeken.

Een mooi bedrag om te sparen is zo’n €5o0,-. Daar betaal je misschien niet de hele vakantie van, maar het is een goede basis om mee te beginnen. Vaak doe je tijdens het boeken een kleine aanbetaling en heb je daarna nog een aantal maanden om de rest te sparen. Maarre, hoe kom je dan ineens aan €500,-? Dat vertellen wij je. Libelle deelde onlangs een planning om €500,- te sparen in 12 weken. Dat betekent dat je binnen een kleine drie maanden een bedrag van €500,- op je rekening kunt hebben staan als je iedere week een bepaald bedrag apart zet.

€500 sparen
Bron: Libelle