Niks waar je sneller grijze haren van krijgt dan kinderen. Tenminste, zou je denken, hè? Krijsen dat ze kunnen en af en toe de bloed onder je nagels vandaan halen. Maar toch zijn er mensen die voor nog meer stress kunnen zorgen in je leven namelijk: de echtgenoot. En niet zomaar de echtgenoot, nee het draait hier allemaal om die van het mannelijk soort.

mannen stress FEM FEM

We schreven wel eens eerder over een onderzoek waaruit bleek dat mannen een van de grootste stressfactoren zijn in de leven van een vrouw, maar dat ze erger zijn dan kinderen? Die zagen we niet zo snel aankomen. Uit nieuw onderzoek blijkt wanneer je getrouwd bent met kinderen is het nog steeds de man waardoor je meer gestresst raakt dan je kids.

Het onderzoek

Volgens onderzoekers van de University of Padova is een huwelijk net zo veeleisend als moederschap. Van alle dames die hierbij betrokken waren, gaven drie van de vier aan dat zij het meeste tijd staken in het ouderschap vergeleken met hun mannen en dit leidt tot irritaties wat dan weer verbonden is aan stress.

Ook ondervonden ze dat als de vrouw kwam te overlijden, de man dramatische verslechtert, terwijl als een vrouw haar man kwijt raakt, ze gezonder worden tijdens het leren van omgaan met depressie en stress. Hierop baseren ze dat mannen heel aanhankelijk zijn van de vrouwen in hun leven.

Een vrouw met de bijzondere leeftijd van 109 heeft ook aangegeven wat haar geheim is voor een lang leven:

 

Jessie Gallan, de oudste vrouw van Schotland, overleed in 2015 maar zei dat haar bijzondere leeftijd alles te maken had met het feit dat ze single was gebleven en mannen heeft vermeden. “My secret to a long life has been staying away from men. They’re just more trouble than they’re worth.”

Om nou te zeggen dat dit een goed uitgewerkte onderzoek is, nou, mwa. Wij zijn nog niet helemaal overtuigd. Maar dat je hartstikke gelukkig kan zijn als je single bent? Dat weten we wel zeker. Lees hier maar waarom sommige mensen ervan overtuigd zijn dat het gezonder is om vrijgezel te zijn.