Soms gaat er niets boven een goede, versgemaakte lasagne. Het vult goed, is vrij makkelijk en je kan met een groot gezelschap eten. Lekker flesje rood erbij, salade on the side en jullie zijn klaar voor een heerlijke avond.Wij delen ons favoriete recept voor groentelasagne met jullie.

Ingrediënten (2 personen:)

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g rundergehakt
  • 75 g chorizo, fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 tl cayenne peper
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Zeezout
  • 2 sjalotjes
  • 300 g verse spinazie
  • 125 g ricotta
  • 60 g Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet vervolgens een ovenschaal in met wat olie of boter.
  • Snijd de aubergines en courgettes in lange plakken. Bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan met steeds 4-5 plakken tegelijk goudbruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper.
  • Bak in een hapjespan het gehakt al omscheppend rul. Voeg de chorizo,  het paprikapoeder, de cayennepeper en de Italiaanse kruiden toe met wat zeezout en bak alles nog 2-3 minuten.
  • Verhit de olijfolie in een wok pan op middel hoog vuur en fruit het sjalotje glazig. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.
  • Meng in een kom de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas. Leg vervolgens een laag aubergine plakken in de schaal en verdeel hierover een laag gehakt een laag courgette en een laag spinazie. Schep op de spinazie hier en daar een lepeltje ricotta. Herhaal deze volgorde nog een keer en dek af met een aubergine en courgette. Strijk de rest van de ricotta over de aubergines en courgettes uit en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
  • Bak de groente lasagne gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy! Liever courgettepasta?Die check je hier.