Allereerst, gefeliciteerd! Je bent verloofd en waarschijnlijk bevind je je met je hoofd in de wolken. Maar waar te beginnen bij het plannen van je bruiloft? En waar kun je dan terecht voor inspiratie? Aankomende zondag 10 februari komen dromen tot leven en worden sprookjes werkelijk. Okay, klink cliché. Maar pak je kans en ontdek hoe de mooiste dag van je leven eruit kan zien. Tijdens de Waldorf Wedding Experience komen dromen tot leven en worden sprookjes werkelijkheid in de monumentale zalen van het hotel.

Waldorf Wedding Experience

Jimmy Choo, La Perla en OGER en meer

Dompel je onder in de elegante luxe, proef de romantiek en laat je van top tot teen inspireren door de mooiste producten, bruidskleding, juwelen en accessoires. Bovenstaande merken zijn nog maar een paar van de parels die je deze dag zult tegenkomen. Zo wordt de volledige medewerking verleend door Bloomfield Luxury Bridal, Gassan Diamonds, Guerlain, Ivy Flowershop, Jimmy Choo, La Perla, Marilyn Bartman Fotografie, OGER en The Wedding Chapter Hair.

Locatie: Waldorf Astoria Amsterdam, Herengracht 548 in Amsterdam
Tijd: 11.00 – 16.00

Berta-Privée-19-P01-1-646x1024 Berta-Privée-19-P01-1024x683

Hoe begin je met plannen?

Al snel begin je je af te vragen welke stappen je nu moet ondernemen. Waar begin je? Welke dingen moet je in ieder geval niet vergeten? En, wat wil je nou eigenlijk het allerliefste? Hier een aantal tips hoe te beginnen met het plannen van je bruiloft.

1. Deel jouw geluk

De eerste stap bij het plannen van je bruiloft is jouw omgeving inlichten. Natuurlijk is die ring aan je vinger niet te missen, maar toch is het verstandig om je vrienden, familie, kennissen en collega’s in te lichten. Vertellen dat je gaat trouwen is natuurlijk super leuk!

2. Wat geef je uit?

Voordat je jezelf van alles in je hoofd haalt, is het verstandig om te bepalen wat het budget is voor jouw bruiloft. Ten eerste, omdat je het samen eens wilt worden. Ten twee, omdat je jezelf niet teleur wilt stellen wanneer het budget toch niet toereikend is. Een maximaal bedrag vaststellen is daarom aan te raden.

3. Kies een datum

De een weet als kind al op welke dag zij of hij wil trouwen, de ander heeft hier nog nooit over nagedacht. Bepaal allereerst samen met je partner in welk seizoen jullie willen trouwen. Is dit in de winter? Of wil je toch liever een warme zomerse bruiloft? Na het bepalen van het seizoen, kun je opzoek naar een specifieke datum.

4. Kies de locatie

Men weet ervan, je hebt een budget vastgesteld en je weet de datum. Dan is het nu tijd voor de locatie van wellicht een van de mooiste dagen uit je leven. Natuurlijk moet de locatie matchen met je budget, misschien kun je daardoor al wat locaties doorstrepen. Houd altijd in gedachten dat het gebeuren zelf, belangrijk is dan de plaats. Zie je jezelf op het strand trouwen? Heb je wellicht een kennis met een mooie locatie? Wil je buiten trouwen of toch binnen? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen. Het allerbelangrijkste is dat de locatie bij jullie beide past, dat je jezelf er fijn bij voelt.

5. Picture or it didn’t happen

Dit is natuurlijk overdreven, maar toch zul je blij zijn dat je deze dag volledig vastlegt. Niet alleen voor jezelf, zodat je de dag nog een keer kunt herbeleven, maar eventueel ook voor je kinderen of mensen die er niet bij konden zijn. Plan allereerst een engagement shoot, tijdens deze shoot kun je alvast een beetje oefenen voor de grote dag!

6. Wie worden je getuigen?

Weer hetzelfde verhaal. Of je weet meteen wie je deze belangrijke taak gaat gunnen of je weet het gewoon niet. Denk goed na wie jij als jouw getuige wilt hebben, schrijf de namen op en beeld het jezelf in. Dan is het ook leuk om na te denken over de manier waarop jij jouw getuige vraagt!

Waldorf Astoria Amsterdam:

gnyJI5Xe gK0i_WzS

Overige stappen

Bovenstaande stappen zijn natuurlijk nog maar het begin richting het totaalplaatje. De stappen die volgen zijn bijvoorbeeld het kiezen van een trouwjurk, bruidsmeisjes kiezen, een gastenlijst samenstellen en ga zo maar door. Begin met bovenstaande stappen en je zult merken dat het al heel wat soepeler verloopt!

Lees ook: Bruiloft trend van 2019: trouwen in een badpak.