Stressen is niet goed voor je lichaam. Je slaapt slecht, krijgt meer honger en kan je minder goed concentreren. Dit zijn een aantal factoren waar je heel erg veel last van kan krijgen door stress. Toch zijn er nog een hoop andere nare effecten die stress op je lichaam kan hebben.

Je hebt alles niet meer helemaal op een rijtje

Je merkt dat je de laatste tijd wel heel erg veel begint te vergeten. Het stresshormoon kan er voor zorgen dat je geheugen aangetast wordt. Herinneringen kunnen door elkaar lopen of vergeten worden.

Rugpijn

Wanneer je stress hebt, kun je dit lichamelijk heel erg snel gaan merken. Door alle spanning in je lichaam komt er ook een hoop spanning te staan op je lichaam. Door die spanning op je lichaam kan je snel last krijgen van je rug.

Weerstand

Je blijft heel lang verkouden. Door al die spanning is je weerstand enorm verlaagd. Een lage weerstand zorgt echter weer voor nóg meer stress, omdat je niet optimaal kunt presteren. Het is dus heel belangrijk om rust te nemen.

Nagels

Op je nagels ontstaan verticale lijnen wanneer je wat ouder wordt. Dat heeft iedereen. Begin je ook horizontale lijnen op je nagels te krijgen? Dan kan dit komen door de stress die je hebt. Heb je helemaal geen stress, maar toch die horizontale lijnen op je nagels? Dan kan het zo zijn dat er iets aan de hand is met je lichaam. Een bezoekje aan de dokter kan vast geen kwaad.

Je haren vallen uit

Wanneer je voor een langere tijd stress hebt, kunnen je haren gaan uitvallen. Gelukkig groeien je haren snel weer terug zodra je je rust pakt. Time to relax.

Rimpels

Oh no… Stop met stressen want die rimpels komen door stress een stuk sneller tevoorschijn. Je gelooft het misschien niet, maar het is echt zo. Stress maakt je sneller oud.

Al met al een goed idee om het rustig aan te doen. Neem tijd voor jezelf, zeg af en toe een afspraak af en eet gezond. Op tijd naar bed vanavond!

Lees ook: Hier krijg je het meeste stress van volgens je sterrenbeeld