Bij het organiseren van een paasbrunch komt het een en het ander kijken: gebakken broodjes, boter in de vorm van een paashaas, honderden soorten beleg, verses sapjes en last but not least eieren. Nu kan het best wel een uitdaging zijn om alles in één keer op tafel te krijgen zonder dat je eiren te hard zijn en je broodjes te krokant. Onze tip voor perfecte eieren tijdens de paasbrunch? Maak eieren uit de airfryer!

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Eieren uit de airfryer

Wij waren ook wat sceptisch toen we lazen dat je eieren kan bereiden in de airfryer. But let me tell you, het was een groot succes. Een airfryer is multi-inzetbaar wat betekent dat je er echt van alles mee kunt maken: van bananenbrood tot zoete aardappel en van kip tot, jawel, eieren!

Hoe kook je eieren in de airfryer?

Maar hoe werkt dit nu precies? Er zijn ontelbaar methoden om eieren te bereiden in de airfryer. De kans dat je je eieren verpest is ook nog eens vele malen kleiner dan dat je ze in een pannetje op het fornuis zou bereiden. Dit komt namelijk omdat je de temperatuur heel nauwkeurig kunt controleren.

Dit ga je doen: stop de eieren in de airfryer, en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Het enige wat je dus doet is de eieren in het mandje leggen en klaar is kees. Vervolgens stel je de juiste temperatuur in. Je begint met de airfryer voorverwarmen op een lage temperatuur (130 graden Celsius). Daarna stel je de juiste tijd in. Zachtgekookte eieren kook je 9-10 minuten; halfzachte eieren voor 11-13 minuten; en hardgekookte eieren voor 14-15 minuten.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Let op: laat de eieren na het koken direct schrikken in ijskoud water – anders gaat de schil heel moeilijk los. Extra tip van ons: als je heel veel eieren tegelijk kookt moet je erop letten dat er nog genoeg tussenruimte is. Anders kan de warme lucht niet goed circuleren.

Lees ook: Pesto-eieren: het beste en makkelijkste ontbijtje