Na een drukke werkweek even ‘snel’ langsgaan bij je ouders kost je dankzij die vertraging met de trein je hele middag. En die ene keer dat je eigenlijk al te laat bent,  de regen ook nog eens met bakken uit de hemel komt vallen, zit je niet te wachten om op je fiets te stappen. We worden beperkt in ons leven door afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer, familie en vrienden of onze fiets. En anno 2018 zijn wij vrouwen toch wel toe aan échte zelfstandigheid.

Seat Fem Fem

Waarom we ons beperken in onze vrijheid

Het doen van boodschappen is iedere keer weer een struggle, omdat je nooit alles op de fiets meekrijgt en wanneer je de bus neemt sjouw je je rot. We zijn altijd afhankelijk van een ander (of je geliefde fiets) om ergens te komen, waardoor we in onze vrijheid worden beperkt. Toch laten we ons vaak tegenhouden om daadwerkelijk de stap te zetten om een auto aan te schaffen. We vinden het een te grote aankoop of zijn bang voor de risico’s en vaste lasten die het met zich meebrengt, terwijl we ons niet eens verdiepen in wat die ‘risico’s en vaste lasten’ precies zijn. Want misschien vraag je je af: wat kost een auto aan onderhoud per kilometer? Iets waar wij vrouwen totaal geen verstand van hebben, want vrouwen en verstand van auto’s zijn toch wel twee verschillende categorieën (als ik voor mezelf mag spreken). Toch moeten we hierover nadenken bij de aanschaf van een auto. Het onderhoud per kilometer verschilt per auto en hangt af van de grootte van de motor en van de auto zelf. Want stel dat je met pech langs de weg komt te staan en je charmes even niet mee willen werken, dan kan dit een duur grapje worden en schiet het gemiddelde onderhoud per kilometer natuurlijk snel omhoog. Gelukkig zijn er ook opties waarbij je helemaal niet hoeft na te denken over deze vragen en dat is waar wij vrouwen blij van worden.

Waarom het hebben van een eigen auto ontzettend veel voordelen heeft

Aangezien het aanschaffen van een eigen auto niet tot onze primaire levensbehoeften behoord en we het vaak toch een te grote aankoop vinden, laten we het daarom maar achterwege. Maar afgezien van het feit dat het niet eens zo’n grote aankoop hoeft te zijn, brengt het ontzettend veel voordelen met zich mee. Stel je eens voor, je kunt langs bij je vriendin zonder te checken wanneer de laatste trein terug gaat. Je hoeft nooit meer degene te zijn die altijd maar moet meerijden met iemand anders en je bent vrij om te gaan en te staan waar en wanneer je maar wilt. Die zelfstandigheid, onafhankelijkheid en vrijheid is toch precies waar de vrouw van nu voor staat?

Een nieuwe auto als beste vriend

Je beste vriend staat altijd voor je klaar, helpt je wanneer dit nodig is en je hebt nooit gedoe met hem. Dit is wat bijvoorbeeld Seat Private Lease inhoudt. Het principe van een auto leasen van de baas kennen we, maar hoe werkt het leasen van een auto particulier? Nou, heel simpel. Voor een vast bedrag per maand, staat er een gloednieuwe auto voor je deur. Het enige waar jij aan hoeft te denken is de brandstof, want letterlijk alles wordt verder voor je geregeld. Dit betekent dat jij in een gloednieuwe auto kunt rijden, zonder onverwachte kosten en zonder dat je hiervoor al je spaargeld op tafel hoeft te gooien. Én zonder dat je je hoofd hoeft te breken over de verschillende belastingen, verzekeringen of pechhulp, want dit wordt allemaal voor je geregeld. Jij kunt jouw auto volledig samenstellen, zodat deze helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo kun je aangeven hoeveel kilometers je ongeveer denkt te gaan rijden, hoe lang je jouw abonnement wil laten lopen, welke uitvoering van de SEAT Ibiza je wilt en welke extra’s je erbij wilt. Op basis van je wensen wordt de prijs per maand automatisch voor je berekend, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Vergelijk het met een telefoonabonnement; nadat je hebt gekozen hoeveel MB’s je wilt, hoeveel belminuten, hoe lang je wilt dat het abonnement loopt en of je een verzekering wilt, betaal je een vast bedrag per maand en de rest wordt geregeld. Easy as that. Nooit meer afhankelijk van het openbaar vervoer, kunnen gaan en staan waar en wanneer je maar wilt en pronken in een gloednieuwe, eigen, bak (en dus niet in ‘papa’s auto’). Dat is waarom je als vrouw een eigen auto zou moeten hebben.